Select Page

Četiri mlade Posušanke kreću u humanitarnu misiju u Africi

Četiri mlade Posušanke kreću u humanitarnu misiju u Africi

Četiri djevojke iz Posušja danas kreću put Afrike kako bi pomagale potrebitima. Darija Čamber, Matea Jukić, Anđela Vranjković i Martina Arapović putuju u humanitarnu misiju u Benin.

Kako su pri susretu s načelnikom Antom Begićem i pomoćnicom Ivankom Arapović Galić rekle, odredište im je sirotište Fifadji koje je dva sata vožnje udaljeno od glavnog grada Porto Novo. Tu već dulje vremena časne sestre iz Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice vode šest zajednica, dvije ambulante i dva sirotišta u sklopu koga skrbe nad oko stotinu djevojčica. Naše volonterke mjesec dana će im pružati pomoć gdje god ustreba, od kućanskih poslova do pomoći u školi i sirotištu.

Prethodno su u razgovoru s časnim sestrama doznale kako potrebiti u ovoj zemlji, među kojima nažalost ima i nemali broj djece, oskudjevaju gotovo u svemu. Glad, bolest i neimaština su nažalost svakodnevica. Lijekovi su uglavnom luksuz, kao i obrazovanje. Stoga časne sestre, pored odgoja siročadi i liječenja onih s margina društva, posebne napore ulažu u obrazovanje. Jedini izvor financiranja njihovog rada jesu donacije. Stoga su ih prikupljale i naše Posušanke, prije odlaska u ovu plemenitu misiju. Kažu da su se i same iznenadile kako su ljudi pozitivno regirali.

U akciju su se uz pojednice velikog srca uključili, župni uredi, Općina Posušje i nekoliko tvrtki. Novac će se uložiti za daljnje funkcioniranje škola, sirotišta i nabavku lijekova. S obzirom kako je velika želja časnih sestara otvoriti i treću ambulantu u selu Banigbé Gare, gdje nadaleko nema nikakve liječničke pomoći, dio novca će se utrošiti i za ovaj cilj.

Mlade posuške volonterke, koje su dodajmo još i same financirale put do svog odredišta u Afriku, sigurno će ovaj događaj dodatno oplemeniti i otvoriti neke nove životne vidike, a vjerujemo kako će njihov primjer biti poticaj i drugima, ne nužno da se odvaže na ovako velike korake, već da kroz mala djela dobročinstva čine svoje zajednice ljepšim i boljim.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading