Select Page

Čilić sportaš godine u izboru SN

Čilić sportaš godine u izboru SN

Sandra Perković po treći put, a Marin Čilić po prvi put u karijeri osvajači su priznanja za sportašicu i sportaša godine u izboru Sportskih novosti, koji je održan u nedjelju u Zagrebu.

Trostruka europska prvakinja, aktualna olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković (279 glasova) očekivano je po treći put izabrana za najbolju hrvatsku sportašicu u 2014. godini, dok je to po prvi put u karijeri uspjelo 9. tenisaču svijeta Marinu Čiliću (214 glasova), zahvaljujući njegovom trijumfu na posljednjem Grand Slam turniru sezone, US Openu u New Yorku.

Uz Perković i Čilića, hrvatski sportski novinari, njih 304 iz 50 redakcija koji su glasovali u 63. izboru Sportskih novosti, za momčad godine izabrali su svjetske veslačke prvake u dvojcu na pariće braću Valenta i Martina Sinkovića (222 glasa), a najbolja ženska ekipa je reprezentacija Hrvatske u samostrelu, u sastavu Valentina i Branka Pereglin te Nikolina Krivanek (193 glasa), koja je na Svjetskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju i izjednačila vlastiti svjetski rekord koji nije dostignut punih 13 godina.

Hrvatski reprezentativac u pikadu Krešimir Kranjčina dobio je nagradu za fair-play.

Sandra nije mogla očekivati više u 2014.

“Moja sezona je bila najbolja do sada. Osvojiti po treći put zaredom europski naslov s 71,08 metara, što nitko nije bacio 22 godine, osvojiti Dijamantnu ligu bez premca, mislim da nisam mogla očekivati ništa bolje. Ovo je doista bilo sjajno”, podsjetila je Perković na svoja ostvarenja iz 2014. godine.

No, tu se Sandra ne misli zaustaviti, a ovakve nagrade su joj dodatna motivacija.

“Nadam se da će moj napredak iz godine u godinu biti sve bolji. Sljedeće godine me očekuje Svjetsko prvenstvo u Pekingu krajem kolovoza, naravno, i Dijamntna liga. Željela bih i sljedeće godine popraviti hrvatski rekord, a ono najbolje sačuvati za olimpijske igre 2016.”

Za razliku od Sandre Perković, Marin Čilić je premijerno izabran za najboljeg sportaša, što može zahvaliti svom trijumfu na US Openu, koji tek danas može staviti u nekakve realne okvire.

“Shvatio sam kakav sam dojam ostavio na cijeli teniski svijet i koliko je to važno za daljnji tijek moje karijere. Sad će sve biti malo lakše, ali s druge strane bit će i više odgovornosti, više očekivanja od strane javnosti, a i mene samoga, da nastavim s takvim rezultatima, čak i boljim.”

Čilić najavio ulazak u Top 5

Ni Čilić se, kao i Perković, ne misli zaustaviti na ovome što je dosada napravio.

“Prvi i osnovni cilj je zadržati se u prvih deset. Nakon toga je cilj ući u prvih pet. To je nešto što je ostvarivo, nisam daleko od te brojke. Bit će tijesna borba tijekom cijele sezone.”

“Napravi li to, možda će ga onda i Hrvatski olimpijski odbor shvatiti kao kandidata za najboljeg sportaša, iako nepravda koja je Čiliću učinjena ove godine, nikada neće biti izbrisana.

“Ostao je mali žal što nisam bio jedan od nominiranih sportaša. Nemam žala što se tiče dodjele. Ivica je napravio fenomenalan rezultat. Nadam se da će se nakon ove godine možda i pravilnik promijeniti”, rekao je pomirljivim tonom najbolji hrvatski tenisač koji je trenutačno u procesu rehabilitacije ozlijeđenog ramena i još je upitno hoće li sezonu otvoriti nastupom na Australian Openu.

index.hr

OGLASI

Loading