Select Page

Članice ženske klape “Zvizdan” sudjelovale na prvom Aklapela Masterclassu u Dubrovniku

Članice ženske klape “Zvizdan” sudjelovale na prvom Aklapela Masterclassu u Dubrovniku

Dubrovnik je bio domaćin klapskih voditelja i pjevača na prvom Aklapela Masterclassu koji se ovaj vikend održao u hotelu Astarea u Mlinima od petka, 06. veljače do nedjelje 08. veljače 2015.

zvizdan du 4

Niz radionica i predavanja

Umjetnički voditelj festivala Aklapela dr. sc. Joško Ćaleta, ujedno i kreator programa Masterclassa svoje znanje iz etnomuzikologije, glazbene pedagogije podijelio je s klapašima kroz niz radionica i predavanja.
Na ovaj susret se odazvalo preko 80 klapskih voditelja i pjevača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Njemačke, a među njima su bile i članice ženske klape „Zvizdan“ iz Posušja Josipa Jukić i Kristina Boras. Iz BiH su još naz   očili Don Dragan Filipović i Marijana Markotić iz Mostara te Tomislav Sušac iz Trebižata.

zvizdan du 2

 

 

Brojni  stručnjaci

Predavači koje je ugostio prvi dubrovački klapski masterclass su redom ikone klapske pjesme u Hrvatskoj, istinski znalci i zaljubljenici u istu, sa nepresušnim znanjem, specijalizirani za pojedini izričaj. Tako su radionice i predavanja vodili Nikola Buble, Mojmir Čačija, Joško Ćaleta, Rajmir Kraljević, Krešimir Magdić, Ante Rados, Marko Rogošić, Duško Tambača i drugi.

Posušje.net

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading