Select Page

Članovi dramsko-literarne sekcije Gimnazije fra Grge Martića Posušje oduševili posušku publiku izvedbom predstave „Tko si ti?“

Članovi dramsko-literarne sekcije Gimnazije fra Grge Martića Posušje oduševili posušku publiku izvedbom predstave „Tko si ti?“

Sinoć je u Kinodvorani Posušje izvedena predstava naziva „Tko si ti?“, koju su izveli članovi dramsko-literarne sekcije Gimnazije fra Grge Martića iz Posušja. Kroz nešto manje od sat vremena, u dupke punoj dvorani, naši mladi glumci oduševili su publiku svojim nevjerovatnim talentom i sjajnom izvedbom, što je publika u više navrata nagradila gromoglasnim pljeskom.

Inače, ova predstava prvi put je izvedena još davne 2015.godine postigavši veliki uspjeh i traženje publike za ponovnu izvedbu, što je ovogodišnja postava izuzetno nadarenih mladih glumaca itekako uspjela opravdati.

Autorska predstava „Tko si ti?“, čiji tekst supotpisuju Jozo Kolobarić i Jasminka Petric, zamišljena je kao svojevrsni nastavak drame „Bez trećega“ Milana Begovića. Na Gigu je bačena sumnja da možda i nije ubila muža Marka u samoobrani, a sumnju dodatno potpiruju očite simpatije koje prema njoj gaje doktor Mužinić i Zlatko, muž Markove sestre Lorene. Tužiteljica Plavčić nema suosjećanja prema Gigi, a čini se da i služavka Magda zna više o prošlosti nego što se čini…

Predstava također služi kao platforma na kojoj je se progovorilo o drugim pitanjima koja su naznačena i kroz Begovićev i kroz autorski tekst – ratne žrtve, rodna neravnopravnost.

Novu postavu čine Manda Pekas u ulozi Gige Barić, Jure Filipović u ulozi Marka Barića, Lukas Čale u ulozi Freda Mužinića, Petra Begić u ulozi Lorene Antičević, Filip Oreč u ulozi Zlatka Antičevića, Emanuela Karamatić u ulozi Ane Plavčić, Matea Leko u ulozi Glorije Juratović te Lana Pavković u ulozi Magde.

Specifične društvene pojave između scena komentiraju:  Franko Matković,  Lea Pirić, Ante Budimir, Jelena Bakula, Gabrijela Begić, Marija Protrka i Iva Tomić.

Režiju potpisuju profesorice Jasminka Petric i Marija Vučić.

U izjavama za naš radio, prof. Jasminka Petric i prof.Jozo Kolobarić nisu mogli skriti zadovoljstvo i oduševljenje viđenim, pohvalivši mlade gimnazijalce za odlično obavljen posao. Ravnatelj GfGM Posušje prof.Ante Jukić kazao je kako je na ponos imati ovako mlade talentirane ljude i čestitao im je na izvedbi, te poželio puno sreće na natjecanju u Konjicu.

Članovi dramsko-literarne sekcije Gimnazije fra Grge Martića Posušje su naime danas otputovali u Konjic, gdje će na 21. festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva izvesti ovaj komad. Želimo im puno sreće, a ne sumnjamo da će, kao i kod kuće, oduševiti i publiku u Konjicu!

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading