Select Page

Članovi HGSS-a Posušje na tečaju medicine gorskog spašavanja

Članovi HGSS-a Posušje na tečaju medicine gorskog spašavanja

Proteklog vikenda, od 2.2. do 4.2., u prostorijama HGSS Mostar održan je Tečaj medicine gorskog spašavanja na kojem je sudjelovalo 6 članova HGSS stanice Posušje.

Tečaj su izveli instruktori i instruktorski kandidati medicine gorskog spašavanja po ITLS (International Trauma Life Support) standardima Saveza Gorskih službi u Bosni i Hercegovini.

ITLS tečaj kombinira teoretska predavanja i praktično uvježbavanje vještina, a simulirani slučajevi kroz realistične scenarije omogućuju svakom polazniku aktivno i intenzivno učešće u edukaciji.
Ovaj tečaj jedan je od dva osnovna tečaja za svakog pripadnika gorskih službi spašavanja.

Što je ITLS pregled? – brzi strukturirani pregled ozlijeđene osobe kojim se primarno zbrinjava neposredna životna ugroženost u svim uvjetima a naročito bitan kad su u pitanju nepristupačni tereni na kojima gorske službe spašavanja djeluju.

Edukacija je tek prvi korak, nakon koje slijede redovni i neprestani koraci uvježbavanja da bi u svakom trenutku bili pripravni za službu.

Čestitamo svim polaznicima na uspješnoj edukaciji kao i instruktorima koji su im nesebično posvetili svoje znanje, slobodno vrijeme i energiju.

OGLASI

Loading