Select Page

Članovi HGSS-a stanice u Posušju u akciji spašavanja 74-godišnjaka kod Ljubuškoga

Članovi HGSS-a stanice u Posušju u akciji spašavanja 74-godišnjaka kod Ljubuškoga

Članovi Saveza gorskih službi spašavanja u BiH (GSSuBiH) brzom akcijom danas su spasili 74-godišnjega Stanka Tolja u okolici mjesta Greda kod Ljubuškoga. Među spašavateljima su bila i četvorica članova HGSS-a stanice Posušje. Naime, kako je rečeno za naš portal, članovi posuškog HGSS su se uputili u akciju spašavanja nakon što su se vratili sa ranog jutrošnjeg uspona na Biokovo u sklopu priprema za ekspediciju “Mont Blanc 2017.”

Kako navode iz Saveza gorskih službi spašavanja u BiH, poziv za pomoć unesrećenoj osobi primili su iz PU Ljubuški u 11.03 sati, a u 12 sati 39 pripadnika GSSuBiH, HGSS Čitluk, GSS Jablanica, GSS HBŽ, HGSS Mostar, HGSS Posušje, GSS Grude, FUZC i HGSS Sanice Dubrovnik – ispostava Neretva, krenulo je u akciju spašavanja 74-godišnjaka. Unesrećeni je prilikom šetnje po brdu teško ozlijeđen na nepristupačnom terenu udaljenom kilometar od najbliže ceste.

Unesrećeni je zbrinut na mjestu u suradnji s medicinskim osobljem Doma zdravlja Ljubuški te je transportiran zračnim madracem do najbliže ceste i u 12.45 sati predan je Hitnoj medicinskoj pomoći Doma zdravlja Ljubuški.

U trenutku poziva za pomoć, spašavatelji iz navedenih službi bili su na vježbi u Čitluku te su vježbu prekinuli radi akcije spašavanja.

bljesak.info

OGLASI

Loading