Select Page

Humanitarni ženski nogometni turnir GFGM-a Posušje

Humanitarni ženski nogometni turnir GFGM-a Posušje

Dana 29. svibnja 2015. godine započeo je ženski nogometni turnir humanitarnog karaktera. Na ovom turniru je u prvom krugu sudjelovalo 14 odjela Gimnazije i ekipa sastavljena od profesorica, ukupno 15 ekipa. Organizatori turnira su profesori tjelesne i zdravstvene kulture Vladimir Čutura i Vesela Knezović, te profesorice Jasminka Petric i Renata Čale kao medijski promotori.

Svoj doprinos su također dali profesorica Martina Tomić koja je izradila trofej koji će biti dodijeljen pobjedničkoj ekipi, profesor Tomislav Kovač kao sudac (sudio je i profesor Vladimir Čutura), profesorica Ljilja Čutura kao fotograf, učenici: Luka Lovrić, Marko Grbeša, Lana Pavković, Antonijo Zlomislić, Petar Grubišić, Iva Karamatić, Veronika Jukić, Matilda Gavran, Petra Bakula, Josip Čutura, Ivana Petric, Iva Slišković, Petra Bago i Božana Jurišić kao prodavači karata; Marta Kondža i Anđela Anić kao fotografi; te Jozo Đerek i Marko Čutura za zapisničkim stolom.

Turnir je započeo u 13,15 sati u školskoj sportskoj dvorani, a u prvoj utakmici snage su odmjerile učenice 4.c odjela i profesorice.

Rezultati prvog kruga su sljedeći:

4.c – prof.: 0:2

3.d – 1.d: 2:0

2.b – 2.c: 2:1

3.a – 1.c: 0:4

4.a – 2.d: 1:1 (3:2, kazneni udarci)

4.d – 3.c: 3:2

1.a – 4.b: 0:4

3.b – 3.c: 2:2 (4:5, kazneni udarci) – dodatna utakmica, „pripetavanje“

Rezultati četvrtfinala:

2.b – 1.c: 1:0

4.a – 4.d: 1:0

Prof. – 3.d: 0:1

4.b – 3.c: 1:1 (4:3, kazneni udarci)

Budući da se naknadno prijavila još jedna ekipa (nakon ždrijeba), odigrana je jedna utakmica više nego je predviđeno, a nekoliko susreta je u regularnom vremenu završilo neriješeno i pobjednika smo morali tražiti izvođenjem kaznenih udaraca, satnica se dobrano oduljila pa nisu odigrani polufinalni susreti i finale, kako je u početku bilo planirano.

Zato sljedećeg petka, 5. lipnja, nastavljamo s turnirom, a satnica će biti objavljena početkom tjedna. To je prilika za sve one koji danas nisu bili u gledalištu da se uvjere kako i cure igraju odličan nogomet, kako se bore za svaku loptu, da ženska igra nije samo napucavanje lopte ili neke slične predrasude.

Polufinale

Susreti:

1. susret: 2.b vs 4.a

2. susret: 3.d vs 4.b

Finale

Pobjednici polufinalnih susreta

Strijelci:

3- Marija Čuljak, 3.d; Suzana Duspara, 3.c; Marija Lončar, 4.b

2- Ivona Knežević, 2.b; Sofija Čolak, 1.c; Magdalena Bešlić, 4.d

1- Josipa Oreč, 2.b; Marija Zlopaša, Ana Ramljak, 4.a; Rina Petric, Petra Galić, 4.b…

Cijena ulaznice iznosila je 5 KM, a prikupljena sredstva će se donirati u humanitarne svrhe, konkretno za potrebite umirovljenike. U suradnji s Centrom za socijalnu skrb Posušje i Župnim uredom Posušje organizatori turnira će usmjeriti novac od ulaznica u prave ruke. Ovo je jedan od načina da skrenemo pozornost prvenstveno mladih, ali i ostalih sugrađana, na ovu osjetljivu skupinu stanovništva koja teško podmiruje troškove života malom mirovinom, ukoliko nema mogućnost osloniti se na pomoć bližnjih ili lokalne zajednice.

U samo tri dana prikupljeno je preko 2000 KM, konkretno: 1833 KM, 80 EUR i 150 KN. Osim prodanih ulaznica, ova svota se odnosi i na direktne donacije posuških firmi, kafića, ustanova. Uglavnom se radi o donatorima koji se i inače odazivaju na ovakve akcije, a sigurni smo da će ih u narednom tjednu biti još, kao i to da će naši sugrađani još masovnije kupovati ulaznice. Dobili smo i donaciju od 120 boca vode „Leda“, a za to se pobrinula firma Lukas TP Nakić d.o.o. Široki Brijeg.

Na kraju navodimo imena donatora:

Planet-100 KM

Tehnostar-100 KM

Miviko-100 KM

Formula-100 KM

Vijeće mladih općine Posušje-50 KM

Lukas TP Nakić- 120 boca vode

Svim donatorima od srca zahvaljujemo, a vas, dragi sugrađani, pozivamo da se i u petak odazovete ovoj humanitarnoj akciji. Za 5 KM, koliko gotovo svatko od nas svakodnevno nepotrebno potroši, dobit ćete odličnu zabavu i dobar osjećaj humanosti.

Zahvaljujemo svim igračicama, učenicama i profesoricama, na iskazanoj hrabrosti i borbenosti, od njih isto očekujemo i u utakmicama koje slijede, a najavljujemo i jednu “poslasticu”- prijateljsku utakmicu koja će biti odigrana u pauzi između polufinala i finala, susret između ekipe profesorica GFGM-a i ekipe nastavnica i učiteljica Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje!

Vidimo se u petak!

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading