Select Page

Članovi Udruge gospodarstvenika posjetili Boku Kotorsku

Članovi Udruge gospodarstvenika posjetili Boku Kotorsku

Od petka, 9. 11. 2018. do nedjelje 11. 11. 2018., 23 člana Udruge gospodarstvenika Posušje bila su na poslovno-turističkom putovanju u Boki Kotorskoj u Crnoj Gori.

Ovo osmo po redu zajedničko putovanje, proteklo je, kao i sva dosadašnja, u odličnoj atmosferi. Svi su jako zadovoljni i impresionirani onim što su vidjeli i čuli o povijesno-kulturnim znamenitostima cijele Boke, a posebice u Herceg Novom, Tivtu, Budvi, Kotoru i Perastu.

Tu valja, posebice, istaknuti ljubaznost i gostoprimstvo koje nam je iskazao biskup Janjić tijekom posjeta katedrali svetog Tripuna i crkvi blažene Ozane u Kotoru.

Povijest nastanka malog umjetnog otoka Gospe od Škrpjela ispred Perasta kao i na njemu izgrađene zavjetne crkve Gospe od Škrpjela, davne 1630. godine, sigurno će ostati dugo u sjećanju svih koji su ga posjetili, pa tako i nama.

U Donjoj Lastvi posjetili smo Dom kulture u kojem nas je primio predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonko Deković. Gospodin Deković nas je upoznao s poviješću bokeljskih Hrvata i sadašnjom situacijom u kojoj se nalaze. Posebice je istaknuo problem stalnog smanjenja broja Hrvata u Crnoj Gori i posljedice koje proističu iz toga. U Crnoj Gori prema popisu stanovništva iz 2011. godine živi 6.021 Hrvat, a danas ih je sigurno još i manje.

U Posušje smo se vratili preko Podgorice gdje smo bili na zajedničkom ručku s veleposlanikom Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem, koji je rođeni Posušak.

ugp

OGLASI

Loading