Select Page

Članovi Udruge gospodarstvenika Posušje proveli vikend u Istri

Članovi Udruge gospodarstvenika Posušje proveli vikend u Istri

Udruga gospodarstvenika Posušje, već petu godinu za redom, organizirala je poslovno-turističko putovanje za svoje članove. Nakon putovanja u Svetu zemlju, Italiju, Zagreb i Mariju Bistricu, Vukovar i Baranju, ove godine, od petka 21. do nedjelje 23. listopada, dvadeset i šest članova Udruge provelo je vikend u Istri.

Prvog dana putovali smo do Pule gdje smo i spavali dvije noći u hotelu Pula. U subotu ujutro, uz vodstvo stručnog vodiča, obišli smo povijesne znamenitosti Pule. Nakon Pule otišli smo do Vodnjana u posjet tvrtki Agroprodukt. Ljubazni domaćini, Saša i Ivana, upoznali su nas s procesom proizvodnje svojih proizvoda te su nam priredili i degustaciju i omogućili kupnju vrhunskih vina i maslinovog ulja. Posebice veliki interes, kod članova Udruge, izazvalo je ekstra djevičansko maslinovo ulje, koje smo imali prigodu i kupiti odmah nakon što je isteklo iz prese.

Nakon Vodnjana otišli smo na sjever Istre u Buzet u posjet destileriji Aura, gdje smo upoznati s procesom proizvodnje, nakon čega smo i degustirali njihove vrhunske proizvoda od raznog voća i povrća, kao i istarski pršut i sir.

U Pulu smo se vratili uz zapadnu obalu Istarskog poluotoka i usput posjetili i poznati turistički grad Rovinj.

Subotu večer proveli smo u ugodnom druženju u restoranu Vodnjanka u Vodnjanu uz vrhunski pripremljene istarske eno-gastro specijalitete.

Nakon dosta napornog, ali i ugodnog, programa u subotu, u nedjelju jutro otišli smo na „opuštajući“ izlet brodom u Nacionalni park Brijuni. Tu smo na svježem zraku i ugodnom ambijentu proveli nedjeljno prije podne i na neki način se pripremili za višesatnu vožnju, uz pauzu za ručak u Gospiću, do naše najdraže Hercegovine.

Ovo, kao i sva dosadašnja putovanja članova Udruge gospodarstvenika Posušje, prošla su u izuzetno dobroj atmosferi i ugodnom druženju, što je i temeljni cilj ovih putovanja.

udrugagospodarstvenika.com

OGLASI

Loading