Select Page

Čović: Budimo otvoreni, njegujmo i zaštitimo različitosti!

Čović: Budimo otvoreni, njegujmo i zaštitimo različitosti!

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović večeras je bio domaćin prijma u povodu blagdana Božića koji je organiziran u zgradi Parlamentarne skupštine BiH. Okupilo se više tisuća dužnosnika, veleposlanika, predstavnika međunarodne zajednice i organizacija, katoličke Crkve i drugih vjerskih zajednica u BiH, predstavnika bh. institucija, agencija, poduzeća, gospodarstvenika i drugih.

– Kao i svake godine, sada već tradicionalno okupila nas je predpraznična radost koju želimo podijeliti sa svima Vama. Stoga mi dopustite dragi prijatelji da Vas kao domaćin, a u ime svih nositelja izvršne, zakonodavne i političke vlasti hrvatskog naroda u BiH od srca pozdravim. Veselim se što nas je večeras više nego ikada okupila opredijeljenost da se zajedno radujemo velikom katoličkom blagdanu, na čemu Vam izričem jedno veliko hvala, kazao je večeras u Sarajevu predsjedatelj Predsjedništva BiH, Dragan Čović. Poslana je poruka i za blagdansko vrijeme, ali i za buduće procese u BiH.

e5bc5e9822fb3240ec9d49b630190252

Naglasio je kako je svjestan da ne možemo mijenjati svijet, no da okupljeni mogu raditi kako bi promijenili BiH i uredili je kao zemlju po mjeri čovjeka, ljudskog dostojanstva i pune ustavne jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda.

– Zašto ne bismo izgradili maksimalnu političku stabilnost koja bi osigurala investicijski zamah, ekonomski iskazan rast i socijalnu stabilnost, rekao je Čović. Istaknuo je da vanjska politika BiH daje rezultate jer se na izravan način gradi moderno društvo koje se nalazi na prekretnici, ponovivši da bi BiH u siječnju trebala predati zahtjev za članstvo u EU, a u lipnju otvoriti akcijski plan za članstvo u NATO savezu.

Čović je na kraju poželio da Božić i rođenje Isusa motivira i daje snage da se svi ljudi zajedno raduju, gradeći mir, blagostanje, radost i ljubav među ljudima.

035235281dd5132fe59b1aa96a54b861

– Neka naša zajednička želja i vjera potakne razum i srca svih onih koji mogu promijeniti svijet kako bi ovi božićni blagdani, bili blagdani ljubavi, radosti i obiteljske topline. Budimo otvoreni prema bratu čovjeku, njegujmo i zaštitimo različitosti, kazao je u svom obraćanju Čović i poručio: uživajte dragi prijatelji u toplini večerašnjeg zajedništva. Još jednom Vam hvala na dolasku i neka Vas i Vaše bližnje čuva i prati dragi Bog.

Prijmu su prisustvovali članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, ministri u Vijeću ministara među kojima Marina Pendeš, Josip Grubeša, Igor Crnadak, Semiha Borovac i Vjekoslav Bevanda, lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, te brojni pripadnici diplomatskog kora.

vecernji.ba

OGLASI

Loading