Select Page

Čović: HDZ će dobiti tri ministarska i četiri zamjenička mjesta

Čović: HDZ će dobiti tri ministarska i četiri zamjenička mjesta

Dragan Čović je danas prije sjednice HNS-a u Mostaru izjavio kako je dogovoreno da će se o resorima razgovarati u nedjelju i kako je siguran da će HDZ BiH i stranke okupljene oko HDZ-a dobiti tri ministarska i četiri zamjenička mjesta.

– Jedino što je danas sigurno je to da imamo Ministarstvo financija BiH, a sve ostalo je faza razgovora. Mislim da je korektno prema kolegama pričekati nedjelju, kad ćemo ove bilateralne pokušaje peglanja odnosa, koje smo otvorili posljednji put, pokušati okončati i ja sam uvjeren kako ćemo to uspjeti na taj način. Ne postoji nijedan razlog da svi ne budu zadovoljni bez obzira na to kako su krenuli. Mi smo puno toga otvorili u razgovorima, kazali želje i jedne, druge i treće strane i svatko od nas pojedinačno, kazao je Čović.

Dodao je kako bi svaka od tri strane trebala dobiti po dva malo značajnija ministarstva i da bi trebali biti svi zadovoljni.

Na pitanje novinara hoće li u nedjelju doći do dogovora, Čović je rekao kako je uvjeren da će dogovor biti postignut u nedjelju i da će odmah nakon toga razgovarati o Federaciji.

– Dogovor je bio da prije dolaska visoke predstavnice u ponedjeljak završimo razgovor o Vijeću ministara, ali vrlo je važno naglasiti kako nema realiziranja dogovora u Vijeću ministara bez dogovora o Vladi Federacije, zato ćemo nastaviti razgovarati o Federaciji u nedjelju, zaključio je Dragan Čović.

Abc.portal.Info

OGLASI

Loading