Select Page

Čović i ministar Medved s braniteljskim Udrugama HVO-a

Čović i ministar Medved s braniteljskim Udrugama HVO-a

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja sastali su se danas s braniteljskim Udrugama HVO-a u Mostaru.

Sastanku su nazočili Mladen Begić, predsjednik Odjela za branitelje HDZ-a BiH, Jasna Zlomislić, predsjednica Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO HR HB, Nikica Tomić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veteraba Domovinskog rata HVO HB, Lazar Martinović, predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO HB i Dragan Radić, predsjednik Udruge HVIDRA-e HVO HB.

Na održanom sastanku razgovaralo se o aktualnoj situaciji i problemima pripadnika HVO-a, braniteljskim pravima i zakonima koji tretiraju braniteljska prava. Također, govoreno je i o budućoj suradnji kao i prilagodbi određenih zakona koja će postati dio sustavnih rješenja i konkretne pomoći pripadnicima braniteljske populacije.

Predstavnici braniteljskih Udruga zahvalili su se ministru Medvedu na pruženoj pomoći i potpori koju ministar, ali i Vlada Republike Hrvatske, na čelu s predsjednikom Plenkovićem, čine za branitelje HVO-a u Bosni i Hercegovini.

Izravnim razgovorom o svim temama koje su opterećenje u radu Udruga želimo poboljšati braniteljsko stanje i utjecati na ishode rezultata vezana uz sve braniteljske probleme. Uz sve probleme koji nisu rješeni, na ovaj način, sastancima koje redovno održavamo, dolazimo i do zajedničkih rješenja kako bi Udruge bolje funkcionirale, istaknuto je.

Na sastanku je naglašeno kako Udruge imaju dobru suradnju sa Odborom za branitelje HDZ-a BiH i HNS-a kao i intezivnu suradnja sa dužnosnicima Hrvatskog narodnog sabora, pri rješavanju svih otvorenih pitanja i neriješenih stvari u braniteljskoj populaciji.

OGLASI

Loading