Select Page

Posušanka Jelena Galić ide u Afriku, mjesec dana bit će na ispomoći sirotištu u Beninu

Posušanka Jelena Galić ide u Afriku, mjesec dana bit će na ispomoći sirotištu u Beninu

Načelnik općine Posušje Ante Begić i pomoćnica načelnika Ivanka Arapović Galić, susreli su se danas u zgradi Općine s predsjednikom i voditeljem duhovno humanitarne udruge „Kap ljubavi“, fra Jozom Radošom – Đokom i Jelenom Galić, volonterkom spomenute udruge iz Tomislavgrada.

Tom prilikom gosti su im kratko predstavili Udrugu i hvale vrijednu humanitarnu akciju namijenjenu sirotištu u Beninu.

Naime, sljedeći mjesec njih pet, Mara Čuić, Josipa Perković, Tomislava Dukić ,Dražana Perković i spomenuta gošća Jelena Galić, inače naša Posušanka, odlaze volontirati u Domu Sv. Ivana Pavla II. U selu Hondji, u kome su smještene djevojčice bez odgovarajuće roditeljske skrbi.Kako smo saznali „Kap ljubavi „ pomaže i djecu van sirotišta .

Ovo sirotište otvoreno je 2015. godine nakon poplave koja je pogodila južni dio države Benin kada su mnoga djeca ostala bez roditelja i osnovnih uvjeta za život.

Načelnik Begić je tijekom susreta kazao kako će se Općina Posušje sa zadovoljstvom uključiti u ovu plemenitu akciju, a navedimo kako se i svi žitelji u nju mogu uključiti putem humanitarnog telefona 092 890 885. Pozivom na taj broj donirate 2 KM za pomoć najugroženijima u Beninu, a vaše donacije možete uplatit i putem žiro računa:

Donacije za Afriku:

Naziv računa: Duhovno humanitarna udruga “KAP LJUBAVI” Tomislavgrad-BiH
Broj računa: 3382302263480310
ili
IBAN: BA393382304863481793
SWIFT: UNCRBA22
Banka: UniCredit Bank BOSNA I HERCEGOVINA
Adresa banke: KARDINALA STEPINCA BB, MOSTAR, BIH

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading