Select Page

Čović: Nema vlasti bez Izbornog zakona. I točka!

Čović: Nema vlasti bez Izbornog zakona. I točka!

”Ne postoje zakoniti i ustavni uvjeti da se implementiraju izborni rezultati. I točka. Apsolutno ne postoje. Nemamo izborni zakon koji to omogućava”, rekao je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon sjednice Predsjedništva HNS-a koja je održana danas u Mostaru.

”Vrlo je jasno naglašeno, apsolutno neprihvatljivom smatramo, pomalo iritantnom, politički apsolutno neodgovornom organiziranje, sustavno promišljanje i jednu jasnu strategiju kako hrvatskom narodu birati predstavnike na legitimnim razinama vlasti, što je suprotno i zadnjoj odluci Ustavnog suda”, rekao je Čović i dodao kako je Predsjedništvo HNS-a, koje je zasjedalo u Uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Mostaru, rekli kako su jasno dokazali da ostanu jedinstveni na tragu zajedništva i kako zaštititi poziciju hrvatskog naroda.

”Mi nemamo pretpostavku za uspostavu vlasti. S te strane vrlo jasno je da je izbor za hrvatskog člana Predsjedništva nelegalan, neustavan i nelegitiman”, istaknuo je Čović i naglasio da je izbor Komšića stvorio ambijent koji u Bosni i Hercegovini nudi nestabilnost. ”Nažalost, s te strane se stvorio ambijent koji nudi nestabilnost. Predstavnici HNS-a, bez izuzetka, žele zaštitu hrvatskog naroda. BiH nikad neće biti jednonacionalna građanska država i mora držati duh Daytona”, poručio je.

”S te strane, vrlo jasna poruka da je izbor u ime hrvatskog naroda izbor člana Predsjedništva BiH neustavan, nezakonit, nelegalan, i nelegitiman. Stvorio se krajne neprihvatljiv ambijent u BiH koji nudi nestabilnost. Predstavnici HNS žele stvarati ambijent potpune zaštite hrvatskog naroda, europskog puta BiH”, poručio je Čović.

Kako je kazao, sve što je premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao o BiH apsolutno podržava, piše Bljesak.info.

Predsjedništva HNS-a u Mostaru ”Ne postoje preduvjeti. Nismo sukladno Ustavu izabrali članove Predsjedništva. Ustavni sud je tu vrlo jasan, nedvosmislen. Parlamentarna skupština treba donijeti izmjene i dopune Izbornog zakona”, poručio je Čović. Rekao je kako ima i podršku čelnika SNSD-a i budućeg člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o izmjenama Izbornog zakona.

Sastanak s Dodikom opisao je prijateljskim.

”Ušli smo u jednu pravnu krizu koju nismo imali dugo vremena na ovoj razini. Samo su djelimično uspjeli u svojoj nakani, ali su otvorili mnoga pitanja koja je možda dobro da se otvore pa da se riješe”, poručio je Čović.

Vrisak.info

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading