Select Page

Čović poručio: Ne možete Hrvatima birati legitimne predstavnike; Sada vidimo kakva je mogućnost u rukama mnogobrojnijeg naroda

Čović poručio: Ne možete Hrvatima birati legitimne predstavnike; Sada vidimo kakva je mogućnost u rukama mnogobrojnijeg naroda

Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović komentirao je neslužbene rezultate i moguću pobjedu Željka Komšića kao kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Žalosti me što su Bošnjaci izabrali dva člana Predsjedništva BiH, rekao je čelnik HDZ-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Ne možete Hrvatima birati legitimnog predstavnika ni u Dom naroda ni u Predsjedništvo. To je put nazadovanja. To je i poruka međunarodnoj zajednici, rekao je Čović.

Mi smo se dugo zalagali za izmjene Izbornoga zakona kako bismo definirali ulogu hrvatskog naroda, rekao je Čović i naglasio kako se sada vidi kakva je mogućnost u rukama mnogobrojnijeg naroda kad je u pitanju ovakav Izborni zakon.

Vjerujem da će u bošnjačkom narodu biti dovoljno mudrih ljudi da će shvatiti da ovo nije dobro za bošnjački narod i za BiH jer može izazvati veliku krizu, rekao je Čović i dodao kako će znati odgovoriti na korektan i mudar način, razmišljajući o zaštiti hrvatskog naroda na svakom dijelu BiH.

Rekao je kako ga žalosti što ”prijatelji Bošnjaci” nisu razumjeli ono što su Hrvati govorili. No, rekao je kako je zadovoljan osvojenim glasovima među hrvatskim biračkim tijelom. Ta podrška će, kako je rekao, prijeći 80 posto glasačkog tijela Hrvata, piše Bljesak.info.

Imamo ogromnu odgovornost zahvale svakom tko se pojavio na biralištima i moja je velika odgovornost prema svakome od glasača iz hrvatskog naroda. Nadam se da su i oni koji su drugačije razmišljali među Hrvatima shvatili kakvu su poruku dobili od naroda, rekao je Čović.

Ako znamo koliko je naše glasačko tijelo, onda je moja obveza zahvaliti se onima koji su prepoznali kao projekt koji smo nudili. Zajedništvo koje smo napravili rezultiralo je fantastičnim rezultatom, rekao je i dodao kako je hrvatski narod poslao poruku da je konstitutivan narod, da razmišlja proeuropski.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading