Select Page

Pridružite se Mini likovnoj koloniji u Posušju od 3. do 5. srpnja

Pridružite se Mini likovnoj koloniji u Posušju od 3. do 5. srpnja

Društvo hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji Bosne i Hercegovine u suradnji s općinom Posušje organizira kreativne radionice i kratki tečaj slikanja pod nazivom “Kolonija“ koji će se održati u sklopu kulturno-zabavne i športske manifestacije Posuško lito 2019. od 3. do 5. srpnja u vremenu od 18 do 21 sat.

Projekt obuhvaća trodnevnu likovnu radionicu, a mjesto održavanja je kinodvorana, Trg hrvatskih branitelja i gradski park te, po mogućnosti, i neka od brojnih atraktivnih lokacija u Posušju. Kako nam je kazala predsjednica Društva hrvatskih likovnih umjetnika F BiH Ana Šimić, u tri dana održavanja ove kolonije planirano je oslikavanje različitih motiva, a organizator je osigurao platna i akrilne boje. Ukoliko netko želi može ponijeti i svoj materijal.

“Prvoga dana rade se tradicionalni motivi poput stećaka, drvenih zdjela, pletera i ostalih predmeta karakterističnih za Hercegovinu. Motivi drugoga dana radionice bit će priroda. Plan je i boravak u prirodi po mogućnosti može se izaći u dvorište ili po potrebi raditi s fotografije, a želja nam je otići na neku od lokacija u Posušju, kako bi se uradio pejzaž Posušja. To je lijep pejzaž i šteta bi bila to propustiti. Trećega dana polaznici će moći sami birati motiv. Predviđeno je da radionice traju po tri sata. Nakon trodnevne radionice slijedi mala izložba”, kazala je gospođa Šimić.

U zadnje vrijeme primjećuje se pojačan interes za likovnu umjetnost, stoga i likovni umjetnici pa tako i Društvo kojem je na čelu nastoji pratiti potražnju.

“Boravak u prirodi uvijek potiče kreativnost i maštu, a stručna pomoć svakom od polaznika će pomoći da što bolje savlada zadatak”, kazala je Ana, kojoj će se u mentorskoj ulozi priključiti i profesorica likovne kulture Natalija Šušnjar iz Posušja.

Na maloj izložbi koja će biti upriličena nakon završetka radionica sudionici će dobiti potvrde o sudjelovanju. A kad je riječ o sudionicima, sudjelovati mogu svi koji se vole likovno izražavati, s posebnim naglaskom na djecu i mlade, koje se poziva da se pridruže koloniji, koja će sigurni smo i ovoga puta privući i veliki broj afirmiranih slikara. Nema ograničenja po pitanju broja sudionika niti njihovih godina.

“Program je prilagođen za sve uzraste te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže”, pozivaju organizatori.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading