Select Page

ČOVIĆ: Ustavna obveza je da poništimo sve ilegalne revizije i to ćemo učiniti

ČOVIĆ: Ustavna obveza je da poništimo sve ilegalne revizije i to ćemo učiniti

– Raditi reviziju samo zbog toga što se nekom ne sviđa, zbog tog što ste predstavnik jedne politike ili jednog naroda, to je nedopustivo – ustvrdio je Čović

Gostujući u emisiji „Intervju“ Radija Bosne i Hercegovine, predsjednik HDZ-a BiH i budući član Predsjedništva BiH Dragan Čović na pitanje hoće li raditi na ispravljanju i je li moguće ispraviti ono što je urađeno u prošle četiri godine kada je riječ o braniteljskoj populaciji, kazao je sljedeće: – Nedopustivo je da netko izvrće istinu o domovinskom ratu, o proteklom ratu. Za nas je domovinski. Za nekog je drugačiji, ali istina o domovinskom ratu je takva kakva je. Onaj tko je učinio zločin, učinio je zločin. I opet oni nisu dio naroda, dio neke političke stranke nego pojedinac koji je nešto uradio. Tako da ja na svaku žrtvu gledam slično. Što se tiče hrvatskih branitelja, njima smo slali vrlo jasne poruke: poništiti ćemo sve revizije koje su rađene u posljednje 4 godine. Apsolutno poništiti sve revizije. Ako je nteko nešto zloupotrijebio, za to opet ima sankcija, ima način kako raditi.

Ali raditi reviziju samo zbog toga što se nekom ne sviđa, zbog tog što ste predstavnik jedne politike ili jednog naroda, to je nedopustivo. A toga je bilo i previše. Tako da je vrlo jasna poruka – poništiti sve revizije koje su rađene u posljednje 4 godine. Uostalom, to je čak ustavna obaveza jer Ustavni sud Federacije donosio je nekoliko odluka o nelegalnosti procesa revizije, koje provodi aktualni ministar u Federalnoj vladi. I to je nešto što moramo raditi i to je način kako zaštititi dostojanstvo naših branitelja – kazao je budući član predsjedništva Čović.

vecernji.ba

OGLASI

Loading