Select Page

Čović: Uvjeren sam da će naša opcija dobiti na ovim izborima

Čović: Uvjeren sam da će naša opcija dobiti na ovim izborima

Čović: Uvjeren sam da će naša opcija dobiti na ovim izborimaPovodom 24. godišnjice Hrvatske demokratske zajednice u Tuzli, održana je Svečana akademija kojoj je nazočio Dragan Čović, kandidat ove stranke i Hrvatskog narodnog sabora za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Razlog mog posjeta je vidjeti se sa građanima Tuzle, sa mojim stranačkim kolegama u Tuzli i sa simpatizerima koji misle da mi u politici nešto dobro radimo, te da obilježimo 24 godine djelovanja HDZ BiH u Tuzli. Mislim da je HDZ i na prostoru Tuzlanske županije i diljem BiH ostavila traga, što želimo na jedan poseban način obilježiti sa svojim prijateljima, rekao je Čović.

Predsjednik HDZ BiH kazao je da od izbora očekuje mnogo više nego što drugi komentiraju da se neće ništa dogoditi, i da sigurno ne bi bio u ovoj poziciji da ne vjeruje da ova stranke ne može promijeniti stvari u BiH.

– Izbori se održavaju u teškoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji, u jednoj atmosferi kada nemate previše razloga da ljude motivirate za izlazak. Prema nekim anketama, koje smo radili, izlaznost će biti prema dosadašnjoj a onda to znači ogromnu odgovornost. Ja sam uvjeren da će naša opcija dobiti na ovim izborima. Međutim, mi se time samo vraćamo gdje smo bili prije četiri ili osam godina, u Predsjedništvo, a onda treba, narodski rečeno, zasukati rukave, i mnogo više raditi nego do sada i zaboraviti neka šuplja obećanja koja su se davala u kampanjama, poručio je Čović.
Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, također, je rekao da je siguran da će BiH dobiti kandidatski status i da možemo stići susjede s istočne strane, jer su zapadni već u Europskoj uniji. On vjeruje da će se ovime riješiti mnoga pitanja koja se tiču hrvatskog naroda, ravnopravnosti, izbornog zakona, baštine, jezika, kao i televizije na hrvatskom jeziku.

– Vjerujem da će se stvoriti uvjeti u ove četiri godine da neće više promišljati kad mi kažemo da nam treba nešto što danas ima svaka manjina u svijetu, da diramo i rušimo, nego da upravo gradimo BiH, kazao je predsjednik HDZ BiH.

(Fena)

OGLASI

Loading