Select Page

Čović: Vlast na razini BiH besmislena bez SNSD-a

Čović: Vlast na razini BiH besmislena bez SNSD-a

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da je izvršna vlast na razini BiH besmislena bez SNSD-a, jer je ta stranka uspjela formirati vlast u Republici Srpskoj.

“Bilo kakva vlast na razini BiH bez SNSD-a ne bi bila funkcionalna i dobra”, rekao je Čović sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske.

Treba postići dogovor

On je istakao da je krajnje vrijeme da se o tom pitanju postigne dogovor i da se javnost “više ne zavlači spletkarenjima”.

Čović je podsjetio da je HDZBiH u poslednjih osam do devet godina pouzdan partner SNSD-u i da ne vidi razloga da se to tako i dalje ne nastavi.

Govoreći o nedavno potpisanom sporazumu HDZ-a BiH sa SDA i Demokratskom frontom, Čović je naveo da taj sporazum obuhvaća neka načelna pitanja koja se tiču Ustava, izbornog zakona, uređenja pravne države, te njenog ekonomskog i socijalnog jačanja, pitanja jezika.

Članstvo za EU

“Trebamo ponovo sjesti za sto i pokušati napraviti funkcionalnu izvršnu vlast na razini BiH koja se može uhvatiti u koštac kada je u pitanju europski put i unutarnje uređenje. Za nas je prioritetno pitanje izmjena Izbornog zakona BiH”, istakao je Čović.

On je rekao da je HDZ BiH zainteresiran za poziciju ministra vanjskih poslova BiH, ali ne po svaku cijenu i da to pitanje treba biti riješeno dogovorom.

Čović vjeruje da BiH u naredne dvije godine može dobiti kandidatski status za članstvo u EU kada se vidi što je prepreka na tom putu.

On je istakao da su većinu stvari po tom pitanju lideri političkih stranaka već potpisivali, ali ih je netko onda izigrao.

 

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading