Select Page

Čovićeva prva reakcija: Ciljevi su ispunjeni, HDZ je osvojio preko 20.000 glasova

Čovićeva prva reakcija: Ciljevi su ispunjeni, HDZ je osvojio preko 20.000 glasova
Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, rekao je večeras da će prema prvim, neslužbenim rezultatima izbora u Mostaru, ova stranka značajno povećati broj vijećnika i da su ciljevi ispunjeni.

Zahvalio se svim Mostarcima koji su izašli na izbore.

Zahvala svima onima koji su prepoznali kao vrlo važan dan da nakon 12 godina izađemo na izbore. Uvjeren sam da je to poruka da je došlo vrijeme da se Mostar gradi na jasnim europskim temeljima. Osobito hvala glasačima HDZ, odboru, stožeru, nositeljima lista, duboko sam uvjeren da će dr. Kordić biti gradonačelnik Mostara. Možemo reći da je HDZ s više od 20.000 glasova stranka koja je dobila dvostruko više mandata što je bio naš cilj, a s 14 – 15 mandata vjerujem da ćemo naći partnere. To je ono što mogu kazati na osnovu dosad prebrojanog dijela glasova, kazao je Čović na kratkom obraćanju javnosti.https://16732b8133d89546b46a9b5eccdcef2b.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

S te strane, hvala velikoj ekipi HDZ-a, ali ne samo HDZ već i svih onih koji su okupljeni oko HNS-a iako smo možda nepromišljeno izašli sa četiri liste, ali nije plaćena prevelika cijena. To nas treba uozbiljiti za neka buduća vremena. Drago mi je da mogu kazati da će HDZ imati barem 40 posto mandata u gradskom vijeću, rekao je i najavio novi pristup u upravljanju gradom.

Govoreći o tomu da je Mostar “stolni grad bh. Hrvata”, izjavio je kako je Mostar, sve i  da ima i pet stanovnika koji glasuju za hrvatske opcije, stolni grad Hrvata. 

Stolovati znači da su ovdje sve naše institucije. S pravom možemo kazati da je ovo naš stolni grad. Ali je i grad svih njegovih žitelja. Ne znam što tu smeta. Vidjeli smo i u kampanji kako se to zlorabi. Mostar će biti stolni grad svih nas. Mnogi Hrvati BiH gravitiraju Mostaru jer ovdje imamo hrvatske institucije. Želio sam poslati poruku da ono što radi ova naša mlada ekipa je europska poruka. To je poruka za sve žitelje Mostara bez obzira na nacionalnost. Mostar želimo transformirati u europski grad. Mislim da u ovom gradu imamo dovoljno partnera koji takav grad žele. Nama nije cilj da samostalno biramo gradonačelnika.

Mostar mora disati mostarski, naglasio je Čović, sve ću učiniti da to tako bude.

Imao sam razgovore s Izetbegovićem i o Mostaru i nikom neće vrata biti zatvorena. U Mostaru se mora voditi politika lokalne samouprave a ne visoka politika. SDA nam je partner već 12 godina. Bez njih ništa ovdje nije moglo funkcionirati. Razgovarat ćemo i s SDP-om, a već sam razgovarao s Izetbegovićem o Mostaru. Svi koji žele europski Mostar dobrodošli su s nama biti u vlasti, rekao je.

Legitimni politički predstavnici srpskog naroda, smatra predsjednik HDZ-a BiH, moraju biti uključeni u funkcioniranje grada.

Govoreći pak o tomu kako su planski prijavljivani bošnjački stanovnici Mostara prijavjivani u dijelove grada gdje bošnjačkim strankama trebaju dodatni glasovi, rekao je kako je to nečasan čin.

Nečasno je ciljano seliti stanovnike kako bi se špekulacijama dobio mandat. O tom se treba pozabaviti tužiteljstvo. Mi ćemo unatoč tomu imati dva mandata na Jugu. Manipulacije će se morati istražiti. Imate slike da se na haubi auta zaokružuju kandidati. Istovremeno imamo stotine stranih promatrača i o tomu se ovdje šuti kao o nekom incidentu. To su špekulacije i to je kazneno djelo. Svi će ujutro imati nešto jasniju sliku izbornih rezultata, a trebamo pričekati i dopisno glasovanje, mada mi već sada znamo koliko maksimalnih mandata netko može imati, rekao je Čović.

OGLASI

Loading