Select Page

Crveni križ ŽZH dobio vrijednu donaciju od Crvenog križa Zagreba

Crveni križ ŽZH dobio vrijednu donaciju od Crvenog križa Zagreba

Izaslanstvo Gradskog društva Crvenog križa Zagreb boravilo je u posjetu sjedištu Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke u Ljubuškom.

Tom prilikom, uručena je vrijedna donacija Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, u vidu humanitarne robe i opreme, materijalnih sredstava potrebnih za svakodnevno izvršavanje obveza Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke.

„Vrijedna donacija nastavak je suradnje između Gradskog društva Crvenog križa Zagreba i Crvenog križa ŽZH. Naša organizacija dobila je potrebna sredstva, kao i opremu, koja će značajno utjecati na spremnost Crvenog križa ŽZH u slučaju prirodnih i drugih nesreća i katastrofa. 

Vrijednost donirane robe i opreme procjenjuje se na 100.000 kn, te ovim putem zahvaljujemo vodstvu Gradskog društva Crvenog križa Zagreba, što je prepoznao potrebe naše organizacije. U pripremi je i dokument koji će ojačati i formalizirati suradnju naše dvije organizacije,“ rekao je Viktor Grbavac, predsjednik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke.


Podsjećamo, u godini na izmaku, Crveni križ ŽZH je dobio dva terenska vozila od Crvenog križa FBiH i Uprave civilne zaštite ŽZH, formirao Službu za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, a putem općinskih i gradskih organizacija organizirao 37 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, na kojima je prikupljeno više od 1.300 doza krvi, dok je kroz program osposobljavanja iz pružanja prve pomoći, osposobljeno više od 1.250 kandidata za vozače motornih vozila, na području Županije Zapadnohercegovačke.

OGLASI

Loading