Select Page

Čudesni Mate Pavić do još jedne titule na Australian Openu, treći Grand Slam u rukama Hrvata!

Čudesni Mate Pavić do još jedne titule na Australian Openu, treći Grand Slam u rukama Hrvata!

Mate Pavić još je jednom potvrdio kako igra u formi života! Nakon što je jučer u fenomenalnom meču s Austrijancem Oliverom Marachom svladao kolumbijsku kombinaciju Cabal/Farah i osvojio prvi Grand Slam karijere kada su u pitanju muški parovi, Mate je jutros s Kanađankom Gabrielom Dabrowski osvojio Australian Open i u mješovitim parovima.

Trnovit je put imao Mate do drugog Grand Slama karijere u mix parovima (osvojio je s Laurom Siegemund US Open 2016. godine, op.a.), Hrvat i Kanađanka bili su u teškoj situaciji nakon što su dvaput izgubili servis u prvom setu dvoboja protiv Timee Baboš i Rohana Bopanne.

Nakon samo 25 minuta igre mađarsko-indijska kombinacija imala je prednost u setovima, no Pavić i Dabrowski uzvraćaju u drugom setu.

Nijednom Baboš i Bopanna nisu ugrozili servis hrvatsko-kanadskoj kombinaciji, Pavić i Dabrowski, pak, uzimaju break u sedmoj igri i sa 6:4 dolaze do izjednačenja u setovima.

Pobjednik mješovitih parova odlučivao se u super tie-breaku. Odlično su krenuli Hrvat i Kanađanka, dohvatili dva mini-breaka, ali su ih zatim i prokockali. Ipak, pri vodstvu 10:9 novim mini-breakom dolaze do titule na prvom Grand Slamu godine.

Ovo je inače treći Grand Slam za Pavića, drugi u dva dana, dok je Dabrowski 2017. osvojila Roland Garros, također u mješovitim parovima.

Australian Open, mix parovi, finale:
Pavić/Dabrowski (HRV/KAN, 8) – Bopanna/Baboš (IND/MAĐ, 5) 2:6, 6:4, 11:9.

Hrsport.net

OGLASI

Loading