Select Page

Taekwondo na Europskim sveučilišnim igrama

Taekwondo na Europskim sveučilišnim igrama

Na Europskim sveučilišnim igrama koje su se ove godine održale u Hrvatskoj od 12. do 25. Srpnja između 24 sporta našao se i taekwondo koji se održao u Riječkoj sportskoj dvorani „Mladost“ u vremenu od 23. do 25. srpnja.

Nastupilo je više od 200 taekwondoaša koji su se natjecali u formama i sportskoj borbi. Među njima su se našla brojna poznata imena iz Hrvatske i ostatka Europe. Na ovom natjecanju se koristio sistem dvostruke eliminacije gdje je svaki sportaš nakon izgubljene borbe dobio još jednu priliku za bolji plasman. Svoje predstavnike u taekwondou imalo je i Sveučilište iz Mostara koji su se natjecali u sportskoj borbi. U kategoriji seniorki do 57 kilograma nastupila je Martina Kovač iz Posušja koja je u prvom kolu izgubila od španjolke, u drugom eliminacijskom krugu pobjeđuje natjecateljicu iz Velike Britanije da bi u sljedećoj borbi bila zaustavljena od španjolke te zauzela 9 mjesto u poretku 13 jako dobrih natjecateljica. U kategoriji seniora do 87 kilograma nastupio je Vedran Ćubela iz Livna. Vedran je u prvoj borbi pobijedio predstavnika Velike Britanije a u drugoj borbi gubi od predstavnika iz Hrvatske. U drugom eliminacijskom krugu pobjeđuje predstavnika iz Srbije a na putu za odličje zaustavlja ga francuz. Vedran je zauzeo izvrsno 5 mjesto u konkurenciji 12 natjecatelja možda i najteže muške kategorije na ovom natjecanju. Ove sportaše na Igrama je vodio trener Petar Boban iz Posušja.

“Ovo je bilo jako dobro iskustvo kako za natjecatelje tako i za mene osobno. Nažalost zbog jako teške situacije u taekwondo sportu u BiH gdje je posljednje 4 godine hrvatskim sportašima iz Bosne i Hercegovine onemogućen nastup na većim natjecanjima u europi i svijetu, osjetio se nedostatak iskustva u nastupima na velikim natjecanjima što je utjecalo i na krajnji rezultat. Ovo je za njih bilo prvo veliko natjecanje u posljednjie 4 godine i smatram da smo napravili prilično dobar rezultat s obzirom na okolnosti. Zahvaljujemo se svima koji su nam omogućili nastupna ovim Igrama te se nadam skorom rješavanju situacije da bi se naši sportaši mogli pokazati u pravom svjetlu na europskoj i svjetskoj sceni.” – izjavio je Petar Boban.

OGLASI

Loading