Select Page

Dalić: Bili smo spori i tromi, ali drugo poluvrijeme je putokaz

Dalić: Bili smo spori i tromi, ali drugo poluvrijeme je putokaz

Hrvatska je remizirala s Albanijom (2:2) u drugom kolu Eura i sad mora pobijediti Italiju u trećem kolu.

– Nije lako, jako teška utakmica. Drugo poluvrijeme se pokidamo, dajemo sve od sebe i onda u dodatnom vremenu primimo gol. Vrlo nezgodno, prvo poluvrijeme je bilo je jako loše, protivnik daje gol, dobije energiju, fanatičnost, borbenost. No drugi dio nas ohrabruje, idemo na Italiju, rekao je izbornik.

Objasnio je plan igre?

– Htjeli smo preko bokova, s Perišićem i Juranovićem prvo poluvrijeme smo sporo okretali stranu, ali to je bila neka naša ideja, da nam Petković sačuva loptu, nismo uspjeli. Protivnik iza lopte, previše pasova, nismo mogli probiti. Drugi dio smo bili bolji, to je rješenje.

– Pogodak se mogao spriječiti. Držiš protivnika visoko, dobar presing, i onda u zadnjih pet minuta se sve okrene. Dali su nam gol iz protukontre, imali smo dosta problema, hrvali smo se.

Navijači su opet bili sjajni.

– Hvala navijačima, bili su zaista sjajni. Zaista im hvala, ne smijemo ih razočarati. Teško je kad primiš gol u zadnjoj minuti, ali smo još uvijek u igri. Sad imamo par rana do Italije, napravit ćemo sve da prođemo dalje.

Pristup?

– Ne mogu reći da netko nije htio, protivnik da gol, zatvori se, jednostavno nije išlom sve je bilo presporo, pretromo, iako drugo poluvrijeme puno bolje. To je bilo dobro, to je način. Bez potrebe se povlačimo, nestalo nam je snage, zaključio je Dalić.

OGLASI

Loading