Select Page

Dalić otkrio formaciju za Peru: “Želim dati priliku svim igračima”

Dalić otkrio formaciju za Peru: “Želim dati priliku svim igračima”

UOČI današnjeg prijateljskog ogleda s Peruom u Miamiju, Zlatko Dalić i Luka Modrić pojavili su se pred novinarima.

Hrvatski nogometaši su na američkoj turneji gdje se pripremaju za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. U noći s petka na subotu od 1:30 sati ujutro Hrvatska igra protiv Perua, a četiri dana kasnije protiv Meksika. Dalić je najavio da će testirati sve igrače koje je poveo na put.

“Igrat ćemo protiv Perua kao i u tri prijašnje utakmice, u sustavu 4-2-3-1. Razmišljao sam o tome, ali nemamo mnogo vremena. Međutim, dobro je što smo ovdje i što igramo protiv Južnoamerikanaca. Tražio sam snažne suparnike, dobio sam ih, i nadam se dobrom iskustvu u ove dvije utakmice”, rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

“Želimo se testirati na sudionicima Svjetskog prvenstva koji igraju slično Argentini, jednom od favorita za naslov svjetskog prvaka. Peru je prošle godine primio samo sedam pogodaka, igraju dobru obranu, a dobro poznajem i Farfanove kvalitete. Rado bih ih opet susreo i u drugom krugu Svjetskog prvenstva, zašto ne”, dodao je.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Osnovni nam je cilj pripremiti svoju igru i dati priliku svim igračima. Ključno nam je kako ćemo mi izgledati, a pobjeda bi nam bila važna za samopouzdanje”, kaže Dalić.

“Imamo izvrsne igrače, koji igraju u najboljim europskim klubovima. Došao sam u teškoj situaciji, a sada želimo ostvariti svoje snove, pri čemu nam je prvi cilj proći skupinu. Imam puno povjerenje u svoje igrače, a oni mi kvalitetno odgovaraju. Mala smo zemlja, ali od nogometa imamo velika očekivanja”, zaključio je Dalić.

index.hr/Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

OGLASI

Loading