Select Page

Dalić: Ovo će biti zahtjevnija utakmica od splitske

Dalić: Ovo će biti zahtjevnija utakmica od splitske

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom sutra je u Bursi drugi ogled u kvalifikacijama za Euro 2024. Na konferenciji za medije susret protiv Turske najavili su Ivan Perišić i izbornik Zlatko Dalić.

– Ostali smo bez Petkovića Livaje, ali nismo nikoga zvali. Imamo dva rješenja, Kramarića i Musu na toj poziciji. Vidjet ćemo tko će početi. Sigurno ćemo napraviti neke promjene, no sada ne mogu konkretno govoriti o tome. Ići će novi napadač, a nakon večerašnjeg treninga i analize ćemo odlučiti, rekao je u izbornik Vatrenih u uvodu. 

Komentirao je konflikt Ivana Perišića i Andreja Kramarića s utakmice na Poljudu. 

– To je bila odluka u sekundi. Kramarić je svjestan da je imao bolje rješenje, ali to je napadač, to je njihova sujeta i želja za golom. Svjestan je da je pogriješio, ali nećemo od toga praviti dramu, imamo važnijih stvari od toga. Ivan je sve rekao, idemo dalje kao tim. To se desi, ali od toga ne treba praviti dramu, izjavio je Dalić.

 

Stanišić ili Juranović kao opcija na poziciji desnog krila?

– Razmišljali smo o toj opciji i za prvu utakmicu, ali mislim da nismo pogriješili. Gol je pokvario cijeli dojam. Pred nama je sedam utakmica kvalifikacija, nećemo forsirati, jedna od opcija je i ta, ali imamo tu još rješenja – Pašalića, Vlašića, Majera i to ćemo riješiti na kvalitetan način. 

Je li Hrvatska izgubila energiju nakon SP-a?

– Igraču su se potrošili, bilo je problema i s ozljedama, ali ne gubimo energiju. Dolaze mladi igrači, novi igrači na drugim pozicijama, isprobavamo i radimo promjene. Ni ja ne bih želio raditi puno promjena, ali dok ne dođemo do onoga što želimo, moramo raditi promjene. Hrvatska sigurno ima potencijal, ali je teško, nas je 3,5 milijuna, a vas 85.

Turska pod vodstvom Stefana Kuntza?

– Oni su zaista organizirana ekipa, koja ima disciplinu i sjajne pojedince. Dobro je složena momčad, dobro djeluju i nezgodna su reprezentacija. Bit će ovo zahtjevna utakmica, zahtjevnija od splitske. Morat ćemo se čvršće braniti i biti jako oprezni jer očekujemo teškog protivnika i s punim respektom ulazimo u utakmicu. 

Jedan turski novinar Dalića je okarakterizirao kao inženjera koji je uspješno izgradio ekipu u kojoj su i mladi i stari igrači te je pitao hrvatskog izbornika je li dobio kakav poziv iz Turske.

– Hvala na pohvalama, ali ne živi se od starih rezultata. Puno puta sam ponovio da je meni ovo najdraži posao i nemam ga namjeru promijeniti. Bilo je nekih kontakata, prijateljskih, ali sada ne razmišljam o tome, zaključio je izbornik Vaternih.

Perišić je već 12 godina u reprezentaciji, što je objavio na društvenim mrežama nakon utakmice protiv Walesa.

– Otkad sam bio dijete i gledao SP 98′, uvijek mi je želja bila reprezentacija. Došao sam do nje, nisam ni zamislio da će doći do ove brojke. Pokušavam svaku utakmicu dati svoj maksimum, nadam se da će još potrajati nekoliko godina, rekao je Perišić pa najavio sutrašnju utakmicu s Turskom.

– Sutra je novi test. Znamo kako je igrati u Turskoj. Neće biti lako, ali mi smo Hrvatska i moramo se tako postaviti na terenu i ići na tri boda.

Osvrnuo se na početak kvalifikacija i Tursku.

– Kad ovako startaš i izgubiš dva boda u zadnjoj sekundi, osjećaj nije bilo dobar. No, to treba zaboraviti. Igra se nova utakmica, ne treba stvarati paniku, ima još utakmica pred nama. Mi smo Hrvatska i nema straha protiv koga god da igramo. Turska je odlična ekipa, spoj mladih i iskusnih. Ići će na tri boda. Analizirat ćemo ih i spremiti se za sutra.

Govorio je o svojoj reakciji na terenu kada mu Andrej Kramarić nije uputio dodavanje u izglednoj situaciji.

– Nema smisla govoriti što je bilo. Što je bilo na terenu, to tu ostaje. Nema smisla gubiti energiju na takve stvari. Žao mi je što naša akcija u toj situaciji nije okrunjena s golom. Kramarić je odigrao odličnu utakmicu. Nadamo se da će ovog puta biti drugačije i da ćemo uzeti tri boda, rekao je Perišić.

Hrt. Hr

OGLASI

Loading