Select Page

POTVRĐENA VLADA ŽZH: Predrag Čović novi predsjednik Vlade ŽZH, Zvonimir Širić novi ministar iz Posušja!

POTVRĐENA VLADA ŽZH: Predrag Čović novi predsjednik Vlade ŽZH, Zvonimir Širić novi ministar iz Posušja!

Nakon održanih Općih izbora u Bosni i Hercegovini u listopadu, danas je konačno imenovana nova Vlada Županije Zapadnohercegovačke.

Apsolutni pobjednik izbora je HDZ BiH koji je osvojio 14 od 23 mjesta u Skupštini ŽZH.

Nakon održane konstituirajuće sjednice Skupštine ŽZH, na kojoj je za predsjednika izabran Ivan Jelčić (HDZ BiH), danas je za mandatara Vlade imenovan Predrag Čović (HDZ BiH), nakon čega uslijedio je proces konstituiranja novoga saziva Vlade ŽZH.

Novi saziv Vlade ŽZH za mandat 2022. – 2026 godine doživio je nekoliko promjena u odnosu na prethodni mandat, točnije četiri.

Tako su osvježenja Zvonimir Širić (Posušje), koji je novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša, Mladen Bebek (Ljubuški) koji je preuzeo resor ministarstva unutarnjih poslova, Danijela Perić (Grude) koja će voditi obrazovanje te Vjeko Lasić (Široki Brijeg) koji će voditi pravosuđe.

Novi/stari ministri su Dario Sesar (Posušje) koji će nastaviti voditi ministarstvo gospodarstva, Toni Kraljević (Ljubuški) će upravljati financijama, Tomislav Pejić (Grude) zdravstvo i socijala, te Mladen Begić (Široki Brijeg) koji će biti na čelu ministarstva branitelja.

Ovo je saziv nove Vlade ŽZH, kao što vidite došlo je do promjene u više resora, tako Kristijan Zovko, Ružica Mikulić, David Grbavac i Miroslav Ramljak više nisu dio Vlade ŽZH.

Posušje. Net

OGLASI

Loading