Select Page

Dalić: Ovo je bio samo trening, ne treba nam euforija

Dalić: Ovo je bio samo trening, ne treba nam euforija

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je odličnu “generalku” uoči Europskog prvenstva pobijedivši u Oeirasu Portugal s 2:1.

Izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan, ali je upozorio da će protiv Španjolske na Euru trebati pokazati još 20 posto više od danas prikazanog.

– Dečkima čestitam na trkački i taktički zaista dobroj utakmici. Sve smo odigrali kako smo pripremili i dogovorili. No ovo je samo pripremni trening, imamo još sedam dana i moramo još puno raditi, puno pričati i iz ovoga izvući najbolje pouke, ne poletjeti. Lijepo je uoči Eura pobijediti Portugal, po meni jednog od najvećih favorita na turniru. No mi ćemo se u ovih sedam dana još složiti i čekamo Španjolsku, rekao je izbornik i nastavio:

– Svi su igrali dobro, bili smo sjajni kao tim i ne bih izdvajao pojedince. Malo smo promijenili našu taktiku, to se pokazalo dobrim. Ne bih puno o tome što i kako, to neka stoji za dalje. Cijela momčad je puno radila i puno trčala, bili su jako dobri kad lopta nije bila kod nas. U prvom poluvremenu Portugal nam nije stvorio šansu, a mi smo ih imali nekoliko dobrih. Igrači koji su ušli u nastavku bili su dobri, svaki je donio novu energiju i nešto novo. Imamo lijepe stvari za izvući s ove utakmice.

Upozorio je da je ovo bila samo prijateljska utakmica i da nema mjesta euforiji.

– Ovo je nešto najljepše, veliki je uspjeh da smo došli na EURO, a ono dalje što napravimo je samo plus, tako ćemo se postaviti. Znamo da nas čeka velik broj navijača, ali mi idemo korak po korak, mirno i staloženo. Ne treba nam euforija, ovo je samo pobjeda u prijateljskom susretu. Ne želim nikakvu euforiju, nikakvo dizanje letvica. Čeka nas Španjolska, još teža utakmica, ako ne ponovimo ovo i dodamo još 20 posto više, niša od toga, zaključio je Dalić. 

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading