Select Page

Održana svečana godišnja sjednica TKD kluba Poskok Posušje

Održana svečana godišnja sjednica TKD kluba Poskok Posušje

U Posuškoj Kinodvorani u ponedjeljak 19.12.2016. održala se godišnj Svečana sjednica taekwondo kluba „Poskok“ iz Posušja. Klub ovu sjednicu organizira već četiri godine za svoje članove, prijatelje i sponzore.

Na sjednici su se dodjelile prigodne zahvalnice onima koji su u protekloj godini najviše pomogli u radu Kluba i priznanja za najuspješnije sportaše kluba. Klub je dodijelio posebno priznanje posuškom novinaru Petru Crnogorcu za veliki doprinos u promidžbi kluba od njegovog osnutka. Na sjednici su bili prisutni načelnik Općine Posušje g. Branko Bago, predsjednik posuškog općinskog vijeća g. Ivan Lončar, ravnatelji osnovne i srednjih škola u Posušju. Na sjednici su bili prisutni i predsjednik Vijeća mladih FBiH g. Mate Lončar i predsjednik Sportskog saveza Općine Posušje g. Zvonimir Širić koji su se prigodnim riječima obratili nazočnima.

U ime kluba prigodne zahvalnice onima koji su najviše pomogli u radu kluba u 2016 godini uročio je predsjednik kluba Petar Boban, a to su:
1. OPĆINA POSUŠJE
2. VLADA ŽUPANIJE ZAPADNOHERGOVAČKE
3. TONDACH
4. ROFIX
5. RUDNICI BOKSITA POSUŠJE
6. ELEKTROPRIVREDA HZHB
7. RENTA CAR I AUTO KUĆA „BGL COMERCE“
8. FRANCK DOO GRUDE
9. WELTPLAST DOO
10. EUROMTERIJALI DOO
11. MARKOTA DOO
12. FARMALAND DOO
13. LJEKARNA CRNOGORAC

img_1747

Izvještaj o radu u 2016 godini i plan za 2017

Taekwondo klub „Poskok“ ima iza sebe jednu jako uspješnu godinu.

U Veljači klub je bio domaćin polaganja crnih pojaseva na kojem je nastupilo 8 članova kluba. Lucjia Bašić, Ivona Galić, Marin Begić, Karlo Galić i Kristijan Miličević uspješno su položili za crni pojas 1 DAN, Antonio Jažo za 2 DAN a Petar i Danijel Boban za 3 DAN. Mihaela Senjak je krajem godine u Sarajevu položila za crni pojas 1 DAN. Čestitamo svima. Klub je nakon izborne sjednice dobio i novu upravu kluba koja je sa novim starim predsjednikom u protekloj godini ostvarila i više od zacrtanog.

img_1699

Klub je nastupio na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u Čapljini sa 31 članom u svim uzrasnim kategorijama. U ekipnim rezultatima posuški klub zauzeo je 1 mjesto u seniorima, juniorima i mlađim kadetima, drugo mjesto u juniorkama i kadetima a treće mjesto u seniorkama pa je tako u ukupnom rezultatu svih kategorija zauzeo 2 mjesto u Bosni i Hercegovini te nastavio tradiciju jednog od najuspješnijih taekwondo klubova u Državi. Klub je dobio 8 prvaka države a to su : Antonio Jažo, Marin Begić, Ivona Galić, Karlo Galić, Mate Dragoja, Lea Čamber,Petar Tomić i Patrik Tokić. Osim zlatnih na ovom Državnom prvenstvu osvojeno je i 11 srebrnih i 7 brončanih medalja.

img_1694

U mjesecu Travnju Klub je bio domaćin organizacije Otvorenog prvenstva Federacije Bosne i Hercegovine u sportskoj borbi i tehnici. Na prvenstvu je nastupilo 415 natjecatelja iz 30 klubova sa teritorija Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Posuški klub je nastupio sa 56 članova u sportskoj borbi i 33 člana u tehnici koji su se zajedno izborili za 15 zlatnih, 18 srebrnih i 24 brončane medalje te 8 pehara za ekipne i 4 za pojedinačne uspjehe.

Seniorka Martina Kovač i trener Petar Boban nastupili su na Europskim sveučilišnim igrama u Rijeci za Mostarsko Sveučilište gdje se Martina jednom pobjedom u jakoj konkurenciji seniorki do 57 kilograma izborila za 9 mjesto. Za Mostarsko Sveučilište pod vodstvom trenera Sveučilišta na tim igrama nastupio je i livnjak Vedran Ćubela koji se sa 2 pobjede u kategoriji do 87 kilograma izborio za 5 mjesto.

img_1756

Članica kluba Mihaela Senjak nastupila je za susjedni taekwondo klub IMOTSKI na europskim G-1 turnirima i Beogradu i Zagrebu gdje se izborila za jednu pobjedu i 5 mjesto.

U 2016 godini taekwondo klub poskok i njegovi ćlanovi je zabilježili su ukupno 19 nastupa na kojima je osvojeno ukupno 213 medalja od kojih 61 zlatna, 67 srebrnih i 85 brončanih. Osvojeno je 25 pehara za ekipne uspjehe a natjecatelji poskoka su 8 puta proglašavani najboljim borcima na natjecanju.

U klubu trenutno trenira preko 130 članova od 3 do 20 godina a u 2016 godini upisalo se 50 novih članova. U ovoj godini dodijeljeno je i 127 diploma za više učeničke pojaseve.

Osim na sportskim natjecanjima klub je bio aktivan i na drugim područjima, pa tako su članovi kluba nastupili na taekwondo demonstracijama, međuklupskim treninzima u Imotskom i humanitarnim akcijama. U klubu se tradicionlno organizirao i „klupski roštilj“ za sve članove, roditelje i prijatelje kao, 1 Klupske ljetne igre kao i ova današnja svečana sjednica i „Božićna zabava“. Nabavljena je različita sportska oprema za još bolje i efikasnije treninge, a klupski treneri su sudjelovali na različitim stručnim trenerskim seminarima i konferencijama.

img_1821

U 2017 godini u klubu se planira kao i do sada uključiti što više djece i mladih u ovaj olimpijski sport, nastupati na što više natjecanja i tako promicati naše sportaše, klub i našu Općinu. Punoljetne članove koji se više aktivno ne natječu a treniraju u klubu uključiti u rad kluba kao trenere, suce i članove odbora unutar kluba, te na taj način omogućiti širenje taekwondoa na susjedne općine u Županiji zapadnohercegovačkoj. Nastaviti ulagati u proširenje i uređenje taekwondo Doma da naši članovi imaju što bolje uvjete za rad.

– Zahvaljujemo se prije svega roditeljima naših članova, svim federalnim i državnim institucijama koji prepoznaju i podupiru rad našega kluba, također se zahvaljujemo i svim ostalim sponzorima, medijskim pokroviteljima, i svima koji su na bilo koji način pomogli u radu i razvoju kluba i taekwondoa u Posušju a nismo ih ovom prilikom spomenuli, rekao je Petar Boban, predsjednik kluba.

Posušje.net/Foto: TKD Poskok

OGLASI

Loading