Select Page

Dalić: “Tužni smo, ali i ponosni. Moramo biti dostojanstveni u porazu”

Dalić: “Tužni smo, ali i ponosni. Moramo biti dostojanstveni u porazu”

atska nije uspjela pobijediti Francusku u finalu, no zasigurno je osvojila srca navijača diljem svijeta. Hrabro i atraktivno igrala je Hrvatska u finalu te je potvrdila kako potpuno zasluženo igra u finalu. Nažalost, kao što je to istaknuo izbornik Zlatko Dalić, u najvažnijim trenucima, Hrvatska nije imala sreće.

“Čestitke Francuzima na tituli. Tužni smo i ponosni. Odigrali smo dobru utakmicu, no presjekao nas je penal. Moramo biti zadovoljni. Ostaje mali žal za titulom, ali to je nogomet. Francuzi me nisu iznenadili. Dobili smo dva slučajna gola i to je nogomet. Bili smo bolji, imali neke polušanse i prva ozbiljnija šansa primamo autogol. Okrenemo se utakmici, vratimo se u igru i kada smo taman igrali u naponu snage, dogodi se jedanaesterac. U nastavku drugog dijela dobro smo krenuli, pritiskali visoko i dogodi se još jedna kontra. To je tako”, rekao je Dalić u razgovoru za HRT.

Doista, ako zanemarimo subjektivne sklonosti, Hrvatska je bila bolja momčad u današnjem ogledu i ne bi bilo pogrešno niti da je rezultat bio obrnuti. Možda bi bilo i poštenije. Izbornik ipak pokazuje znakove skromnosti i kaže kako je ovaj uspjeh ogroman, najveći u povijesti te treba biti ponosan na taj rezultat.

“Pokazali smo pravu snagu i dostojanstveno odigrali prvenstvo. Kako smo bili dostojanstveni u pobjedama, tako trebamo i u porazu”, dodao je Dalić.

Na kraju razgovora, hrvatski izbornik istaknuo je kako je presretan što je kapetan Luka Modrić osvojio nagradu za najboljeg igrača turnira.

“Luka je to zaslužio. Kad nismo svjetski prvaci, bar da imamo najboljeg igrača na svijetu. Moramo biti sretni sa srebrom, veliki je to rezultat. Kad se malo ohladimo, znat ćemo da je ovo bilo jako dobro. Moramo biti ponosni i sretni”, zaključio je izbornik.

Hrsport.net

OGLASI

Loading