Select Page

Danas na Blidinju prvi sastanak za razvoj lanca vrijednosti u turizmu na području Blidinja

Danas na Blidinju prvi sastanak za razvoj lanca vrijednosti u turizmu na području Blidinja

U prostorijama Ski centra na Risovcu danas će se održati Prvi sastanak foruma za razvoj lanca vrijednosti u turizmu na području Blidinja. Forum će uključivat sljedeće teme i radne grupe: zaštita okoliša, marketing i smještajni kapaciteti.

S ciljem gospodarskog razvitka područja Blidinja te jačanja konkurentnosti poslovnih subjekata ovoga područja u sektoru turizma agencija za gospodarski razvitak REDAH započela je suradnju sa Programom za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal koji uključuje i projekt financiran od strane Europske unije: Oporavak malih i srednjih poduzeća u područjima zahvaćenim poplavama i jačanje njihove konkurentnosti na osnovu partnerstava za lokalni ekonomski razvitak, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Tijekom suradnje raditi će se na pozicioniranju Blidinja kao turističke destinacije kao i potpori poslovnim subjektima ovoga područja u njihovom razvitku kroz promidžbu turističkih proizvoda prema ekološkim standardima te poboljšanje kvalitete i zaštitu okoliša. Isto tako, raditi će se na jačanju formalnog i neformalnog umrežavanja dionika u lancu vrijednosti ovoga područja radi prijenosa znanja, kao i suradnji između javnog i privatnog sektora za provedbu zajedničkih razvojnih inicijativa neophodnih za razvoj turizma te identifikaciji dodatnih prodajnih kanala na temelju analiza tržišta.

Blidinje.net

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading