Select Page

Danas se obilježava 33. godišnjica Gospinih ukazanja u Međugorju

Danas se obilježava 33. godišnjica Gospinih ukazanja u Međugorju

Međugorski župljani, kao i domaći te inozemni hodočasnici danas obilježavaju 33. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju.

Središnji večernji molitveno-liturgijski program započet će u 18 sati molitvom krunice i nastavlja se svetom misom u 19 sati. Kao i svakog 25. u mjesecu, od 22 do 23 sata bit će Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, a nakon toga nastavlja se redovito mjesečno cjelonoćno klanjanje do 7 sati ujutro.

Blažena Djevica Marija, u narodu poznata i kao Međugorska Gospa ili Kraljica Mira, prvi se put ukazala 24. lipnja 1981. na predjelu zvanom Podbrdo, na brdu Crnica u Međugorju. Pojavila se u sumrak u liku mlade žene s djetetom u naručju, koja je preko šestoro djece, što su je vidjela, svijetu poslala poruke o miru, vjeri, ljubavi, molitvi, obraćenju i postu.

Svakog 25. u mjesecu Gospa se preko svoje vidjelice Marije Pavlović Lunetti obraća svijetu objavljujući svoje duhovne poruke s istim žarom kao i 1981. godine. Vatikan nije ni priznao, ni opovrgnuo ova ukazanja, jer ona još traju. Međugorje je od strane Vatikana trenutno priznato kao mjesto molitve.

OGLASI

Loading