Select Page

Dani hrvatskog jezika: Anamariji Bakula prvo, Luki Budimiru drugo mjesto

Dani hrvatskog jezika: Anamariji Bakula prvo, Luki Budimiru drugo mjesto

Jučer je, 25. ožujka 2015. godine, u Gimnaziji Ljubuški održano natjecanje kojim se već tradicionalno obilježavaju Dani hrvatskoga jezika, a na kojem su sudjelovali učenici svih osnovnih i srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke. Ovo je bila prilika da se čuje lijepa hrvatska riječ u svoj svojoj punini- iz pera nekih budućih Šimića i Ujevića, kao i njihovim produženim glasom kroz nastupe izvrsnih mladih recitatora.

Našu Gimnaziju je recitacijom pjesme Raskrižja pjesnikinje Sanijele Matković predstavila učenica 3.a odjela Valerija Bago, dok je literarni rad na temu Nepodnošljiva lakoća postojanja djelo već provjerenog mladog spisatelja Marijana Knezovića, učenika 4.c odjela. Njegov razredni kolega Ivan Begić Valeriji je sigurnim nastupom pomogao u dočaravanju osjećaja izgubljene ljubavi, a profesorice Jasminka Petric i Ivana Polić su bile zadužene za dobro raspoloženje u ekipi.

pobjednica-viktorija-petrus

Iako se nisu okitili pobjedničkom lentom, naši predstavnici nisu ostavili ravnodušnima nazočni auditorij, reakcije na njihovu izvedbu su bile više nego dobre. To potvrđuju i riječi članova stručnog povjerenstva, a koje bi se mogle sabrati u jednu misao- kako im je ove godine od svih izvrsnih bilo izuzetno teško odabrati one najizvrsnije.

Ipak, Posušani se nisu vratili potpuno praznih ruku- naši osnovci su zablistali punim sjajem. Anamarija Bakula, učenica Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje, osvojila je prvo mjesto za literarni rad, dok je njezin kolega Luka Budimir iz Osnovne škole Franice Dall’era Vir drugi! Bravo, malići!

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading