Select Page

Dani kruha i plodova zemlje u osnovnoj školi u Posušju

Dani kruha i plodova zemlje u osnovnoj školi u Posušju

Danas nas je dragi Bog opet uslišao. Uz kruh nam je poslao i sunce. Jesensko. Dan bez oblaka.
Onda darove i nas blagoslovio preko riječi našega fra Ivana. Pa prelio naš Trg morem dječje i majčinske ljubavi i truda.

Dragi ljudi koji su se tamo zatekli, mogli su kušati njihovu ljubav. Utkanu majčinim i bakinim čarobnim rukama. U svakom kruščiću, kolaču, uštipku. I kiflici. U svakom zrnu. Mirisi i zalogaji koje samo rana jesen može zamijesiti, na licima su razvlačili osmijeh i zadovoljstvo. Sretnu opijenostovom mješavinom pojačavale su nam zlatne tikvice, kesteni, grožđe, smokve, dunje. I šipci. Hercegovački. Bilo je i staklenki napunjenih kockicama sira uronjenih u maslinovo ulje. Pa meda, malina, kupina. Ali i bočice domaće rakije čiji čep se nije vadio. Ovaj put. Šarenilo ovog velikog festivalčića upotpunjavala su dječja umjetnička djela na slikarskom papiru i skulpture izrađene od kukuruznog lista. Mogao se vidjeti i rukohvatk’o mraz bijele pređe. Svega.

Roditelji, dječica, njihove vrijedne učiteljice i učitelji iz središnje i područnih škola zajedno sa svojim ravnateljem nisu zaboravili ovo bogatstvo podijeliti sa svojim bližnjima kojima je to najpotrebnije. Kazali su nam da je podijeljena sreća dvaput veća.

Kasice, koje su sami izradili, bile su prepune. Naša srca isto.

I cijelo to čudo ispred jedne škole. Posuške.

A od svega toga, što nam treba više?

Pogledajte bogatu fotogaleriju:OGLASI

Loading