Select Page

David i Lucija s trenerom Bobanom odlaze u Bugarsku na Svjetsko kadetsko prvenstvo

David i Lucija s trenerom Bobanom odlaze u Bugarsku na Svjetsko kadetsko prvenstvo

Članovi TKD kluba Poskok Posušje u utorak popodne putuju u Bugarsku u Sofiju gdje će nastupiti na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Sofiji. Kao članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine na svjetskom prvenstvu će nastupiti Lucija Miličević i David Milićević, a s njima će kao trener reprezentacije Bosne i Hercegovine otputovati i trener Petar Boban.

Danas su u Posušju odradili posljednji trening, a mi smo ih posjetili i otkrili kakvi su dojmovi pred polazak u Bugarsku.

„Već je jedan tim iz Sarajeva otputovao u Sofiju. Danas popodne idemo mi iz Posušja, iz Livna i jedna natjecateljica iz Brčkog“, kazao je za naš radio trener u TKD klubu Poskok Posušje, koji putuje u Sofiju kao trener kadetske reprezentacije BiH.

Prvenstvo u Sofiji počinje u petak 28. srpnja i traje do nedjelje 31. srpnja. Iz Bosne i Hercegovine je 16 natjecatelja, a na prvenstvu ih čeka preko 700 natjecatelja iz 80 zemalja svijeta, što ovo prvenstvo čini jednim od brojnijih.

Među bosanskohercegovačkim reprezentativcima su i Lucija Miličević koja će nastupiti u kategoriji kadetkinja do 59 kilograma i David Milićević koji će nastupiti u kategoriji kadeta do 53 kilograma.

Za njima je mjesec dana intezivnih priprema koje su uglavnom obavljali u klubu, ali i u Splitu, te u Sarajevu gdje su imali sparing treninge. „Dobro su trenirali, svaki dan po dva puta. Vladimir Čutura Bađi ih je dobro pripremao u svom centru. Također, naš trener Danijel je u svom rehabilitacijskom centru Soleus je također pomagao u svome području kako bi se odmorili od svih treninga. Dolazili su nam zadnjih desetak dana kolege iz Imotskog i pomagali, također smo trenirali i u Splitu i u Sarajevu. Mislim da smo jako dobro spremni za svjetsko prvenstvo. Imali su način da se što bolje pripreme“, kazao je Boban.

Govoreći o očekivanjima, trener Boban je kazao da je teško išta reći. „Na ovom svjetskom prvenstvu nema nositelja. Lucija je inače treća nositeljica u Europi, ali to nam na ovom prvenstvu ništa ne znači. Ona može već u prvom kolu i prvoj borbi doći na najtežu protivnicu. Tu su sve dobre natjecateljice. David je nešto niže rangiran i ima nešto manje iskustva. No, zadnjih godinu dana je puno pokazao i ima dobre predispozicije. Ako se u Božju pomoć malo stvari poslože i ždrijeb nas pomazi, ja vjerujem da mogu nešto napraviti.  Ja vjerujem u njih. Vrlo je bitno da i oni ponesu vjeru, ako odluče da su oni ti koji su došli po medalju, onda mislim da ih ništa ne može zaustaviti. Svi najviše vole zlatnu medalju, ali svaka medalja na ovakvom prvenstvu je za nas zlatna. A ako i ne dođe do medalje, sami plasman na svjetsko prvenstvo je uspjeh. Oni su jako dobro zaacemenirali se u svojim kategorijama u reprezentaciji“, kazao je trener Boban za naš radio.

Lucija i David su nam potvrdili da su imali dobre, jake i raznolike pripreme. Oboje su istaknuli da su im najviše godili sparing treninzi jer su time dobivali iskustvo u borbi. „Očekuje nas težak put. Dosta smo se pripremali za ovo, pa nekako očekujemo i medalje. Čekaju nas i teški partneri. Nadam se dobro nastupu“, kazala je za naš radio Lucija koja je ove godine u svim borbama na kojima je nastupala osvojila zlato. Ona se dva puta srela s aktualnom prvakinjom Europe, tako da joj je i to bilo dobro iskustvo. David je s nešto manje iskustva u borbama, ali i on očekuje dobre rezultate. „Ima nas dosta u kategoriji, ali i nadam se da će biti dobro“, kazao je David.

David i Lucija će svoje borbe na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Bugarskoj imati u petak i subotu. Želimo im puno sreće na putu i u borbama, te sretan povratak kući. Nadamo se s medaljama.

radioposusje.ba (Z. Pišković)

OGLASI

Loading