Select Page

David Milićević iz TKD kluba „Poskok“ nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu u Estoniji

David Milićević iz TKD kluba „Poskok“ nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu u Estoniji

U ponedjeljak je u Zagreb otputovao David Milićević, najbolji bosanskohercegovački junior u taekwondou. Iz Zagreba David već u utorak putuje u Estoniju gdje ga ovaj tjedan čeka nastup u Estoniji u Tallinu na Europskom juniroskom prvenstvu. David nastupa za taekwondo reprezentaciju Bosne i Hercegovine na ovom natjecanju, a očekivanja u njegovom TKD klubu „Poskok“ Posušje su tu, stoga je David zajedno sa svojim trenerima proveo radno ljeto, kazao je za naš radio trener u TKD klubu Poskok Posušje Petar Boban.

„Ljeto je prošlo u pripremema. Naš novopečeni junior  David Milićević se rezultatima na nastupima kroz ovu godinu kvalificirao a ovo europsko prvenstvo u Estoniji. Ovo je jedan veliki rezultat za Davida jer je on prva godina juniora. Mi ga zapravo ovu prvu godinu i nismo htjeli forsirati u reprezentaciju, ali on je svojim rezultatima ipak to omogućio i zaslužio pokazavši da je najbolji taekwondo junior u Bosni i Hercegovini, ali i šire“, kazao je za naš radio trener u TKD klubu „Poskok“ Posušje.

Cijelo ljeto je proteklo u pripremama

Davidovo ljeto proteklo je u intezivnim pripremama, kako u TKD domu u Posušju, tako i u Zagrebu s hrvatskom TKD reprezentacijom. „Imali smo ove godine možda i najkvalitetnije pripreme jer se David pripremao tri tjedna u Zagrebu s najboljim borcima iz Zagreba, juniorima koji će nastupiti na europskom juniorskom prvenstvu i kadetima koji će nastupiti na svjetskom kadetskom prvenstvu, ali i seniorima koji se pripremaju za Olimpijske igre. Također smo se pripremali s našim fizioterapeutom Danijelom Bobanom u centru Soleus, ali i prof. Vladimirom Čuturom u Fitness centru Sports Art. Vjerujem da smo se dobro pripremili“, kazao je za naš radio Petar Boban.

„Pripreme su bile raznolike, s puno novih sparing partnera i stečenog iskustva. Bio sam u Zagrebu gdje sam trenirao s najboljim zagrebačkim taekwondašima. Treninzi su bili iscrpljujući i teški. No, donijele su pripreme i puno novoga iskustva, znanja i novih tehnika. Moja slaba točka su udarci zadnjim nogama, to su udarci koji meni lakše prolaze. No, čini mi se da sam poslije ovih priprema to naučio blokirati. U Posušju smo također trenirali. Sada nakon Zagreba, ovdje su posljednje završne pripreme, to su treninzi manjeg inteziteta kada se mišići opuštaju“, kazao nam je David Milićević.

Očekivanja se mjere u medaljama

Davida nastup u Talinu očekuje u petak 25. kolovoza, a na nastup putuje s bosanskohercegovačkom reprezentacijom i trenerom reprezentacije Mladenom Ristićem. On nastupa u kategoriji juniora do 59 kilograma.

O očekivanjima je teško govoriti. Puno se toga mora poklopiti da bi se na ovoj razini natjecanja došlo do medalje, istaknuo je trener Boban i dodao je da ima očekivanja za medalju. „Konkurencija će sigurno biti jaka. On je prva godina juniora. No, prednost mu je što nema pritiska. Nadamo se da će nas i ždrije malo pomazati i da u prvom kolu nećemo naići na nekoga od favorita. Svaka pobjeda će za mene biti velika, ali na kraju se nadam da bi David mogao doći i do brončane medalje“, kazao je trener Boban. Davida u konkurenciji čeka 25 protivnika. „O konkurenciji znam dosta, ne istražujem nešto posebno. S tim se ne želim zamarati. Jednostavno kada dođe borba ja ću dati sve od sebe i neka pobjedi bolji“, kazao nam je David. Inače, ždrijeb je u četvrtak na večer, dakle večer uoči prve borbe i svoga protivnika David će doznati tek nakon održanog ždrijeba.

Inače, TKD klub Poskok ima već jednu europsku medalju. Podsjetimo, Ilija Jukić je srednom studenog 2021 godine osvojio brončanu medalju na Europskom junirskom prvenstvu koje je tada održano u Sarajevu. Od tada pa do danas, posuški poskoci su imali dosta međunarodnih natjecanja na kojima su predstavljali Posušje, pronoseći tako najbolji glas o nama, ali i za sebe skupljali vrijedna sportska iskustva.

David nam je na putu za Zagreb, odakle leti za Franfurt, a onda i u Tallin u Estoniju gdje ga u petak 25. kolovoza čeka nastup na Europskom juniorskom prvenstvu u taekwondou.

Davidu želimo puno sreće, da nam se vrati živ i zdrav kući. No, i s malim očekivanjem da i ovaj put u Posušje donese jednu europsku medalju.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading