Select Page

Derutni objekt u središtu grada uskoro igralište za djecu

Derutni objekt u središtu grada uskoro igralište za djecu

Nakon dugog niza godina na opće zadovoljstvo privodi se kraju saga oko poduzeća TIP p.o. Posušje, bivšeg SVJETLOPLASTA kojem uskoro slijedi likvidacija.

Na posljednjoj 98. sjednici Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu imenovana je osoba ovlaštena za obavljanje ovlasti i obveza na osnovi državnoga kapitala u poduzeću TIP p.o. Posušje.

IMG-20180321-WA0014

Naime, TIP p.o. Poduzeće za proizvodnju, unutarnju i vanjsku trgovinu Posušje nastalo je preregistracijom bivšeg poduzeća SVJETLOPLAST – Posušje 1990. godine. Poduzeće nije bilo usklađeno sa Zakonom o gospodarskim društvima, neaktivno dugi niz godina i bez odbora i ravnatelja društva. Također, imovina poduzeća se nalazi u samom centru grada, zapuštena i u lošem stanju, narušava ambijent grada i nije stavljena niti u bilo kakvu upotrebu. Kao napušten objekt izložen je propadanju te je postala mala „deponija“ iz koje se širio nesnosan smrad i gdje su se naseljavali psi lutalice.

IMG-20180321-WA0015

Da bi se gore navedeni problemi riješili, na zahtjev općine Posušje, a u suradnji s resornim ministarstvom gospodarstva, Vlada ZHŽ-a je početkom prosinca 2016. godine donijela Odluku o izuzimanju županijske (državne) imovine u poduzeću TIP p.o. Posušje iz procesa privatizacije za potrebe općine Posušje.

Nakon što se utvrdilo činjenično stanje TIP-a, općina Posušje na sebe je preuzela sve obveze prema bivšim radnicima te iste te obveze uredno izvršila početkom drugog mjeseca 2018. godine, čime su stvoreni preduvjeti za pokretanjem postupka likvidacije poduzeća u skladu sa Zakonom o imovini Županije Zapadnohercegovačke te Zakona o upravljanju državnom imovinom, nakon čega će poduzeće prestati formalno postojati trenutkom brisanja iz sudskog registra.

IMG-20180321-WA0016

U ovom procesu od velike važnosti bila je zavidna suradnja Ministarstva gospodarstva ZHŽ-a, općine Posušje i Agencije za privatizaciju ŽZH te vrlo korektan odnos s bivšim zaposlenicima TIP-a u pregovorima od strane bivših zaposlenika TIP-a.

Kako vidimo na slikama počelo je s rušenjem objekta, a budući da općina nema previše zelenih površina i igrališta za djecu, ovaj prostor bi se trebao prenamijeniti upravo za gore naveden projekt.

Vecernji list/Foto: Posusje.net

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading