Select Page

Devet mladića započelo godinu postulature, jedan iz Posušja

Devet mladića započelo godinu postulature, jedan iz Posušja

U srijedu, 9. rujna 2015., u našem samostanu Svetih Petra i Pavla u Mostaru započela je godina postulature. Postulatura je početni stupanj pripreme za redovništvo, u koji stupaju mladići iznad 18 godina.

Kandidate su dočekali gvardijan fra Iko Skoko, meštar postulanata fra Stanko Mabić i ostala samostanska braća, a u samostan su došli u prijepodnevnim satima u pratnji svojih roditelja i članova obitelji.

Nakon kratkog upoznavanja i zajedničkog susreta s roditeljima i fratrima pošli su u prostorije Postulature, gdje će provesti sljedeću školsku godinu upoznavajući franjevački oblik života. Srdačnu dobrodošlicu zaželjeli su im meštar fra Stanko, gvardijan fra Iko i provincijal fra Miljenko.

Novi postulanti su:
Slaven Tomić iz župe Sv. Ante Padovanskog – Humac,
Ivan Tomić iz župe Sv. Mateja – Mostar,
Marin Mikulić iz župe Sv. Petra i Pavla – Kočerin,
Ivan Malić iz župe Navještenja BDM – Velika Gorica,
Đuro Ravenšćak iz župe Sv. Martina – Dugo Selo.
Fran Ćorić iz župe Sv. Ante Padovanskog – Humac,
Marko Galić iz župe Uznesenja BDM – Široki Brijeg,
Slavko Anđelić iz žue Sv. Kate – Grude,
Mate Zlomislić iz župe Uznesenja BDM – Posušje.

Osobito nas raduje što je među mladićima koji su se odvažili izbližega nasljedovati svetoga Franju i Mate Zlomislić, koji je godinama bio naš framaš, vijećnik i učitelj u maloj Frami. Vjerujemo kako će mu vrijeme provedeno u našem bratstvu ostati u najljepšem sjećanju, a njega kao i ostale postulante preporučamo u vaše molitve, želeći im Božiji blagoslov na započetom putu te mir i ustrajnost.

Posušje.net/frama-posusje.com

OGLASI

Loading