Select Page

Počele pripreme za organizaciju 3. Festivala klapske pisme „Posušje 2016.“

Počele pripreme za organizaciju 3. Festivala klapske pisme „Posušje 2016.“

U okviru priprema u proteklom razdoblju u uredu načelnika održane su dvije sjednice, konstituirajuća i prva radna.

Na konstituirajućoj sjednici imenovan je novi Odbor za organizaciju Festivala klapske pisme Posušje koji će volonterski raditi na organizaciji festivala. Na zahtjev članova Odbora novi predsjednik festivala je načelnik općine Posušje Branko Bago kako bi se festivalu dalo na značaju te da organizacija trećeg festivala bude na još jednoj većoj razini. U ime muške i ženske klape „Zvizdan“ u Odboru su Edmond Marić i Josipa Jukić, ispred Hrvatskog kulturnog društva Napredak predsjednik posuške podružnice prof. Ljubo Begić i član Središnje uprave Vanja Gavran, pomoćnik načelnika za financije i predstavnik klape „Grga“ Bernard Bakula, pomoćnica načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ivanka Arapović-Galić, voditelj TZ ŽZH – podružnice Posušje Ante Begić, član Udruge PAUK i predstavnik JU URBIKOM Petar Penava, stručni suradnik za odnose s javnošću Vedran Majić, osoba zadužena za protokol je Mate Kovač, dok su ispred lokalnih radiopostaja u Odboru Marija Budimir (Posušje) i Velimir Begić (Plus).

FKP2015-prva-vecer00025

Načelnik, odnosno novi predsjednik Odbora zahvalio je prošlom sazivu Odbora na dosadašnjem radu i nesebičnoj pomoći u uspješnoj organizaciji prethodna dva festivala, a novim članovima Odbora poželio je puno uspjeha u budućem radu kako bi festival u organizacijskom smislu digli još jednu stepenicu više.
Na prvoj radnoj sjednici Festivalskog odbora Festivala klapske pisme „Posušje 2016.“ odlučeno je da će festival sljedeće godine biti održan 6. i 7. kolovoza s početkom u 20,30 sati na Trgu hrvatskih branitelja. Kao i prošle dvije godine prva večer bit će rezervirana za muške klape, a druga za ženske i mješovite klape.

FKP2015-prva-vecer00012

Također, odlučeno je da će natječaj za odabir klapa biti objavljen 1. ožujka te da će biti otvoren 60 dana.

Na sjednici je bilo riječi i o mnogim drugim temama vezanim za organizaciju Festivala, ali složili su se da svake godine treba biti za razinu bolje organiziran od prethodnog.
Sve ostale informacije vezane za organizaciju festivala možete pratiti na službenoj internet stranici festivala www.fkp-posusje.com.

Posušje.net/Foto: Ivan Kelava

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading