Select Page

Direktor posudio radnicima 250.000 kuna da vrate dugove i riješe se blokada računa

Direktor posudio radnicima 250.000 kuna da vrate dugove i riješe se blokada računa

Direktor Tehnixa iz Međimurja Đuro Horvat odlučio je pomoći svojim zaposlenicima kako bi ih motivirao na ostanak u Hrvatskoj. Emedjimurje piše kako je Horvat svojim radnicima posudio 250.000 kuna kako bi vratili dugove bankama i riješili se blokada računa.

Nedostatak radnika u Hrvatskoj vidimo kao izazov. Prosjek plaće u Tehnixu je 1200 eura, a najmanja plaća u toj novoj ekotvornici bit će tisuću eura. Imamo dvadesetak povratnika iz inozemstva koji su radili u Njemačkoj i drugim zemljama pa su se vratili kući – ističe Đuro Horvat, direktor tvrtke Tehnix, koja je u Donjem Kraljevcu u Međimurskoj županiji sagradila novu tvornicu, površine 10.000 četvornih metara.

U njoj trenutačno radi tridesetak ljudi, a do kraja godine bit će ih stotinjak.

“Cijela je investicija predviđena na oko 100 milijuna kuna, no s opremom i drugim troškovima iznosit će oko 150 milijuna”, kaže Horvat. Jedan od načina kako radnici mogu zaraditi više je rad dulje od osam sati dnevno.

“Radnicima smo pozajmicama pomogli da vrate dugove bankama i riješe se blokada računa. To nas je stajalo oko 250.000 kuna. U Njemačkoj nečega takvog nema. Osim toga, radnicima je ovdje obitelj, tu su im prijatelji, igraju nogomet nedjeljom i sigurno im je ljepše nego u inozemstvu”, kaže Horvat.

abcportal.info

OGLASI

Loading