Select Page

Dizajnerica posuških korijena predstavila zanimljivu modnu priču

Dizajnerica posuških korijena predstavila zanimljivu modnu priču

MILA ZOVKO je brend koji je pokrenula Sandra Zovko kao hommage svojoj pokojnoj majci Mili, a o kojoj je ovih dana pisao poznati regionalni modni portal Buro24/7.

Mila Zovko, dizajnerica rođena u Bosni i Hercegovini preselila je u Kanadu u šezdesetim godinama prošlog stoljeća, a sa sobom je ponijela znanja o pletenju čarapa i papuča koje je u svojoj obitelji naučila plesti već s osam godina. Plesti je nastavila i u Kanadi kako bi imala što nositi tijekom dana provedenih kod kuće s petero djece. I dok ova priča doista podsjeća na onu pokojne Sonije Rykiel, Mila Zovko nije sama pokrenula vlastiti brend. Za nju je to učinila kći Sandra. Njezina je majka iza sebe ostavila čitav niz pletenih komada u jarkim bojama i kompleksnim uzorcima koje je Sandra odlučila podijeliti sa svojim prijateljima, a onda i pokrenuti čitav brend komada od pletiva, inspiriran komadima koje je plela njena majka. Brend koji je nastao nazvala je MILA ZOVKO, a prvu je kolekciju prikazala za aktualnu sezonu jesen/zime 2016. kako bi brend predstavila svijetu.

Brend MILA ZOVKO karakterizira ručno pletivo u kombinacijama jarkih boja i tekstura. Svi komadi dizajnirani su u Vancouveru, a proizvedeni u New Yorku uz upotrebu visokokvalitetne talijanske pređe. MILA ZOVKO tako predstavlja autentičan, ali vrlo moderan i trendi brend koji bi u kratkom roku mogao postati prepoznatljiv u svijetu.

Sandrine radove pogledajte u nastavku:

OGLASI

Loading