Select Page

Dječji vrtić “Bajka” započinje s programom predškole: Prijavite svoje predškolce

Dječji vrtić “Bajka” započinje s programom predškole: Prijavite svoje predškolce

Dječiji vrtić „Bajka“ Posušje obaviještava roditelje djece koja će iduće godine krenuti u prvi razred osnovne škole, da od  ponedjeljka 30. ožujka  u prostorijama Dječjeg vrtića „Bajka“ počinje program predškole. „U predškoli se nastava provodi kroz različite vježbe: grafomotoričke, vježbe pažnje i svladavanja socijalnih vještina… Djeca uče crtati, bojati, igrati društvene igre koje ih uče toleranciji i komunikaciji s njihovim vršnjacima. Na ovim satima predškole djeca će učiti prepričavati priče, razlikovati suprotnosti, razvijati vještinu govora i pamćenja…“, kazala nam je ravnateljica Dječjeg vrtića „Bajka“ Posušje Kristina Milas. Dodala je da je ovaj program predškole idealan za svu djecu koja nisu nikada bila u nekom vrtićkom programu.

Program predškole trajat će tijekom mjeseca travnja i svibnja. Svakim radnim danom, osim petka djeca će po već isplaniranom programu raditi s tetama u javnom vrtiću po dva školska sata dnevno. „Program koji ćemo provoditi u radu s djecom već je osmišljen, a vodili smo računa da djeci barem malo približimo kako bi mogao izgledati njihov jedan školski dan. Cilj je da ova mala škola bude lagani prijelaz iz njihove bezbrižnosti u igri koju imaju kod svoje obitelji  u školske obaveze, jer taj prijelaz mnoga djeca dožive pomalo suzdržano, a mnoga i dramatično “, kazala je ravnateljica Milas.

„Također smo vodili računa da program za predškolu organiziramo u popodnevnim satima kako bi roditelji mogli lakše organizirati svoje vrijeme i na kraju krajeva, uopće dovoditi dijete na ovaj program.Tako će ovaj mali program biti svakim radnim danom od ponedjeljka do petka u vremenu od 16 do 18 sati. Višegodišnje iskustvo u provođenju ovog programa pokazalo je da je to najidealniji termin za većinu roditelja“, zaključila je ravnateljica Dječjeg vrtića „Bajka“ Posušje Kristina Milas.

Prijave za program predškole počele su već u  ponedjeljak 2. ožujka. Prijaviti se možete u prostorijama Dječjeg vrtića Bajka svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Više informacija možete dobiti i na broju telefona 039/ 680- 985.

 Radioposusje.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading