Select Page

općina posušje: ZAJEDNIČKIM SNAGAMA RADIMO NA ZAŠTITI OKOLIŠA

općina posušje: ZAJEDNIČKIM SNAGAMA RADIMO NA ZAŠTITI OKOLIŠA

Načelnik Općine Posušje Branko Bago i projekt menadžer Udruge za razvoj, okoliš i kulturu Eko ZH David Naletilić potpisali su danas Sporazum o suradnji na projektu ‘’Y O U t h D r i v e – Program for raising awareness on proper waste management and empowering legislators for taking action’’. Radi se o projektu kojega je Europska unija prepoznala kao vrijedan projekt koji može donijeti pozitivnu promjenu u društvu te ga je i podržala kroz program prekogranične suradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Projektom je planirano ojačati kapacitete za primjenu standarda zaštite okoliša i energetske učinkovitosti na lokalnoj razini, povećati javnu svijest o prednostima europskih standarda u zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti.
Načelnik Bago pohvalio je entuzijazam i želju za pozitivnim utjecajem na društvo ovih mladih ljudi te naglasio kako je Općina Posušje i dosada podupirala sve dobre ideje na polju zaštite okoliša. Stoga je i danas pružio punu podršku ovim aktivnostima jer se, kako je kazao „svi zajedničkim snagama moramo založiti da u budućnosti naš okoliš bude čist te da naša djeca nauče važnost odvajanja otpada te njegovog kvalitetnog zbrinjavanja“.
Također je obećao kako će se kao Načelnik u iduće dvije godine, koliko traje ovaj sporazum, osobno zalagati da projekt uspije te će staviti sve nadležne općinske službe i potencijale na raspolaganje u svrhu provedbe ovoga hvalevrijednoga projekta koji će jamačno doprinijeti razvoju društvene zajednice, jačanju svijesti građana o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša.

OGLASI

Loading