Select Page

Dodik, Čović i Izetbegović dogovorili principe vlasti, idući tjedan o podjeli resora

Dodik, Čović i Izetbegović dogovorili principe vlasti, idući tjedan o podjeli resora

Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović, lideri SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA, usuglasili su izjavu o principima vezanim za formiranje vlasti na državnoj razini, ali na sastanku u zgradi Predsjedništva BiH nisu napravili drugi korak i razgovarali o podjeli resora u Vijeću ministara BiH, piše Klix.ba.

To je u izjavi za novinare nakon sastanka potvrdio Čović kazavši da je Izetbegović, kada se bude razgovaralo o podjeli resora, tražio da bude prisutno izaslanstvo SDA.

“Čekat ćemo novi termin za razgovore o podjeli resora. Izjavu smo usuglasili i sada treba napraviti novi korak. U izjavi piše da trebamo raditi u skladu s ustavom i zakonima, ništa posebno. Nju čak nismo ni potpisali”, objasnio je Čović.

Milorad Dodik je rekao da je Vijeće ministara stvar ustava i zakona i nakon izbora su jasne procedure.

“Mislim da smo usuglasili da tri ministarstva pripadaju Bošnjacima, tri Srbima, tri Hrvatima. Do sada je predsjedatelj bio Bošnjak i opet su imali tri ministarstva, isti princip treba važiti i sada”, kazao je Milorad Dodik.

Izetbegović je rekao da su usuglasali principe djelovanja u sljedeće četiri godine.

“Mislim da smo napravili dobar korak, preostaje dogovor u vezi resora i bit će nastavljen na razini izaslanstava već idući tjedan. U izjavi pišu važne stvari za ovu zemlju – ekonomija, integracijski procesi svi, a nemojte nas tjerati da se dalje sudaramo, dopustite nam da tu stvar riješimo”, rekao je on.

vecernji.ba

OGLASI

Loading