Select Page

Dodik se već zamjerio Sejdi i Džaferoviću

Dodik se već zamjerio Sejdi i Džaferoviću

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je na konferenciji za medije odgovorio na izjave predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji se javnosti obratio dva sata ranije. “Ukoliko se Dodik i slične politike nastave ovako ponašati, doći će u pitanje i Dayton. Tada dolazi u pitanje sve, ali jedino neće doći u pitanje država BiH. Ona je postojala i prije Daytona”, rekao je Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH.

“Uvijek sam opredijeljen za stabilizaciju političkih prilika, ta politika je potrebna BiH jer samo tako gradimo EU put i jačamo ekonomiju. Život ljudi treba biti što bolji, kao i životni standard svih ljudi. Također, kazao sam da ću na svaki istup, postupak, izjavu koja bi bila suprotna ovome reagirati “, kazao je Džaferović i istakao:

“Gospodin Dodik je u proteklih nekoliko dana imao nekoliko izjava i postupaka koji su me nagnali za organiziranje press konferencije”, javlja N1.

“Dodik je povrijedio zakon o zastavi BiH tako što je u svečani salon protivno zakonu unio zastavu entiteta RS. Prema zakonu o zastavi, na mjestima na kojima se predstavlja BiH mogu stajati samo simboli BiH i nikakvi drugi. O ovome će biti napravljena zabilješka i bit će obaviještene agencije za provođenje zakona. Ovo je kršenje zakona”.

OGLASI

Loading