Select Page

DOM ZDRAVLJA POSUŠJE: Otvoren novi odjel za djecu s poteškoćama u razvoju

DOM ZDRAVLJA POSUŠJE: Otvoren novi odjel za djecu s poteškoćama u razvoju

Pušten je u rad novi Neurorazvojni odjel Doma zdravlja u Posušju. Prostor je opremljen svim neophodnim pomagalima, a terapije će s najmlađim pacijentima krenuti od sredine mjeseca listopada a izvoditi će ih kvalificirano osoblje ove Posuške zdravstvene ustanove. U radu će se koristit Bobath i Emmett tehnike koje imaju za cilj poboljšanje psihomotornih sposobnosti a koje će u konačnici poboljšati kvalitete života naših pacijenata.

O ovom, za posuško zdravstvo značajnom događaju ravnatelj Doma zdravlja Ivića Ćorić je rekao: „Već početkom ove godine krenulo se u izmiještanje starih rendgen aparata, te rekonstrukciju prostorija u starom krilu Doma zdravlja Posušje kako bi se dobila nova površina za novi odjel od približno 70 m2. kojeg smo kasnije u potpunosti opremili sa svom potrebnom opremom i pomagalima. Kao rezultat ovih aktivnosti, s ponosom mogu reći,je jučerašnje otvaranje Neurorazvojnog odjela namijenjenog habilitaciji djece s poteškoćama u razvoju. Treba reći da su Adaptaciju i opremanje ovog prostora potpomogli su Zavod za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.“

Kapitalni radovi nakon 42 godine

Staro krilo Doma zdravlja u Posušju dovršeno je sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Od tada pa sve do ove godine nije bilo sustavnijih radova na njegovoj obnovi. To se ove godine promijenilo. Prvo se pristupilo postavljanju termofasade na objektu, a potom se krenulo u rekonstrukciju kompletne instalacijske mreže sustava grijanja. Obnovljena je kotlovnica te su izmijenjene toplovodne cijevi i radijatori u svim ordinacijama, uredima i zajedničkim prostorijama. Ovime će se zasigurno smanjiti troškovi energenata koji ranijih godina nisu bili nimalo maleni a poboljšati radni uvjeti na zadovoljstvo svih pacijenata i uposlenika.

Bolji uvjeti rada i u područnim ambulantama

U sklopu Posuškog Doma Zdravlja nalazi i područna Ambulanta u Viru. Građevna struktura objekta zahtijevala je određene zahtjeve. Naime, ovaj objekt na krovu je imao stare Salonitne ploče zbog kojih je krov propuštao a vlaga uništila dobar dio unutarnjih prostorija. Iz navedenih razloga i zajedničkim naporima osigurali smo sredstva za kompletnu rekonstrukciju ove područne Ambulante.
Provedena je procedura javnih nabava i krajem prošlog mjeseca potpisan je ugovor za izvođenje rekonstrukcije ove područne ambulante Doma zdravlja Posušje u Viru. Započeti radovi uključuju cjelovito obnavljanje vanjskih zidova objekta termofasadom i dotrajalog krovišta, čime će se također poboljšati uvjeti rada i usluge žiteljima mjesne zajednice Vir. Predviđeni završetak radova na ovom objektu je kraj mjeseca listopada.

Večernji list BiH

OGLASI

Loading