Select Page

Prigodni programi za osobe s invaliditetom povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Prigodni programi za osobe s invaliditetom povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Udruga osoba s invaliditetom ZHŽ ovoga četvrtka 21. prosinca organizira „XIII. druženje osoba s invaliditetom“ povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Program započinje svetom misom koja će se služiti u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu u 16 sati, druženje se nastavlja u restoranu „Kod Čolića“ u 17.30 sati. Kulturno – zabavni program je i ove godine prilagođen ovom danu, a posebno izdvajamo dramski igrokaz koji su pripremili članovi Frame Široki Brijeg, priopćeno je iz Udruge osoba s invaliditetom ZHŽ.

Klub roditelja djece sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ZHŽ „NADA“ iz Širokog Brijega za svoju sedamnaestu obljetnicu utemeljenja, a povodom božićnih i novogodišnjih blagdana organizira prigodni zabavni program pod nazivom „Nada u nama“. Program će se održati ovoga četvrtka 21. Prosinca u kinodvorani „Borak“ s početkom u 13 sati. U programu će sudjelovati djeca s posebnim potrebama s područja cijele Županije zapadnohercegovačke, kao i učenici širokobrijeških škola, priopćeno je iz Kluba roditelja djece sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ZHŽ „NADA“.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda, u listopadu 1992. god., na posebnoj sjednici usvojila je rezoluciju kojom je 3. prosinca proglašen Međunarodnim danom osoba s invaliditetom. UN-ova Komisija za ljudska prava pozvala je zemlje članice da ističu obilježavanje 3. prosinca: „s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu“.

posusje.net

OGLASI

Loading