Select Page

Dr. Dragan Čović ponovno izabran za predsjednika HDZ-a BiH – izabrano i novo Predsjedništvo

Dr. Dragan Čović ponovno izabran za predsjednika HDZ-a BiH – izabrano i novo Predsjedništvo

Na XIII. Saboru koji se održava danas u Mostaru, za predsjednika HDZ-a BiH ponovno je izabran dr. Dragan Čović.

Za predsjednika Čovića glasao je 481 izaslanik, te je bilo 5 nevažećih listića.

Za zamjenika predsjednika HDZ-a BiH izabrana je Borjana Krišto, dok su dopredsjednici Zdenko Ćosić, Darijana Katić – Filipović, Marinko Čavara, Josip Jerković i Ivo Vincetić.

Deset članova Predsjedništva HDZ-a BiH u idućem mandatu biti će: Dr. Anto Domić, Vjekoslav Bevanda, Davor Čordaš, Lidija Bradara, Nada Ćulap, Andrijana Zarinković, Ivan Vukadin, Mato Zovko, Ljubo Grizelj i Mijo Krešić.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović na XIII Saboru HDZ-a BiH podnio je izvješće o svome radu u razdoblju od 2015.- 2019.

Obraćajući se na Saboru, predsjednik Čović je izrazio uvjerenje da ćemo kroz sljedeća dva tjedna imati formirano Vijeće ministara, a da će se uspjeti postići dogovor oko izmjena Izbornog zakona kako bi se formirala vlast na razini BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Predsjednik Čović se posebno zahvalio utemeljiteljima HDZ-a BiH koji su utkali put svemu onome što HDZ danas jeste. Napomenuo je da je visoko izaslanstvo HDZ-a BIH učinio 390 posjeta nižim razinama vlasti u svakom dijelu BiH, bez izuzetaka.

Dr. Čović je zahvalio Hrvatima u BiH na plebiscitarnoj podršci HDZ-u BiH i HNS-u unatoč činjenici da se izgubilo mjesto u Predsjedništvu BiH jer su izabrana 2 bošnjačka člana Predsjedništva BiH.

“Bez obzira na to što smo izgubili mjesto u Predsjedništvu BiH zbog toga što su izabrana 2 bošnjačka člana Predsjedništva mi smo na izborima polučili izvanredan uspjeh. U većini mjesta s hrvatskom većinom u BiH imali smo plebiscitarnu podršku i to nas posebno obvezuje na odgovorno djelovanje”, rekao je dr. Čović.

Hrvatski premijer Andrej Plenković naglasio je da je sa stranačkim izaslanstvom došao na Sabor kako bi pružio snažnu potporu sestrinskoj stranci s kojom sustavno surađuje i koju podupire u ciljevima i vrijednostima koje zastupa.

– Posebno je važno da podržimo europsku orijentaciju cijele BiH. Znamo da HDZ BiH u tome ima prominentnu ulogu i da je Čović, u vremenu kada je obnašao dužnost predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, podnio zahtjev za članstvo BiH u EU – kazao je Plenković.

Ponovio je još jednom da Hrvatska snažno podupire europski put BiH i da će to činiti i dalje.

hdzbih.org

OGLASI

Loading