Select Page

DRAGAN ČOVIĆ: Do kraja mjeseca dogovor o Izbornom zakonu s bar jednim partnerom

DRAGAN ČOVIĆ: Do kraja mjeseca dogovor o Izbornom zakonu s bar jednim partnerom

HDZ BiH bi do kraja mjeseca trebao, s bar jednom od partnerskih strana, doći do usuglašenog stava oko pitanja izmjena Izbornoga zakona, što bi uključivalo presudu Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu Sejdić-Finci, odluku Ustavnog suda BiH za Mostar i tehnička pitanja, poput pitanja otvorenosti i zatvorenosti izbornih lista, izborni prag, zastupljenosti spolova na listama.

Rekao je danas u Mostaru šef HDZ-a Draganm Čović nakon sjednice stranačkog predsjendištva.

Čović je kazao kako bi, u sljedeća dva ili tri mjeseca, prijedlozi izmjena Izbornog zakona došli u Parlament te bi oni bili usvojeni prije lokalnih izbora kako bi sljedeći lokalni, kao i svi budući izbori, bili održani po novim izbornim pravilima.

Na sjednici predsjendištva je pak analiziran i program rada HDZ-a BiH te se posebno razgovaralo o braniteljskoj populaciji, “koja je pogođena novim svakodnevnim optužnicama”.

“Odbor za branitelje HDZ-a BiH i HNS-a aktivno se uključio u pružanju pomoći braniteljima. Na sastanku je konstatirano da se uspješno realizira ranija odluka o uspostavi Ureda za pravu pomoć optuženim pripadnicima HVO-a”, priopćeno je iz HDZ-a BiH.a

Poskok.info

OGLASI

Loading