Select Page

BORJANA KRIŠTO: Hrvati će podržati kandidaturu Dunovića

BORJANA KRIŠTO: Hrvati će podržati kandidaturu Dunovića

Predstavnici Hrvata u Parlamentu Federacije BiH podržat će u ponedjeljak, 9. veljače, kandidaturu Milana Dunovića iz Demokratskog fronta za potpredsjednika ovog entiteta iz reda srpskog naroda, izjavila je potpredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto.

Krišto je rekla da je Dunovićeva kandidatura potpuno legitimna i da je izjava potpredsjednika Republike Srpske Josipa Jerkovića da “Hrvati neće podržati izbor Srbina za potpredsjednika FBiH koji ne predstavlja srpski narod” načelna.

“HDZ BiH se oštro protivi tome da političke predstavnike jednog naroda biraju predstavnici drugog, ali Dunovića je predložio Klub Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH”, rekla je Krišto za “Pres Republika Srpska”.

Komentirajući činjenicu da većinu izaslanika u Klubu Srba čine članovi DF-a i SDP-a, Krišto je rekla da je ovakve kontradiktornosti moguće riješiti jedino izmjenama Izbornog zakona BiH, prenosi Srna.

“U ovom trenutku je najvažnije da bude odblokiran proces formiranja vlasti u FBiH i da konačno krenemo naprijed”, istaknula je Krišto.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading