Select Page

BORJANA KRIŠTO: Hrvati će podržati kandidaturu Dunovića

BORJANA KRIŠTO: Hrvati će podržati kandidaturu Dunovića

Predstavnici Hrvata u Parlamentu Federacije BiH podržat će u ponedjeljak, 9. veljače, kandidaturu Milana Dunovića iz Demokratskog fronta za potpredsjednika ovog entiteta iz reda srpskog naroda, izjavila je potpredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto.

Krišto je rekla da je Dunovićeva kandidatura potpuno legitimna i da je izjava potpredsjednika Republike Srpske Josipa Jerkovića da “Hrvati neće podržati izbor Srbina za potpredsjednika FBiH koji ne predstavlja srpski narod” načelna.

“HDZ BiH se oštro protivi tome da političke predstavnike jednog naroda biraju predstavnici drugog, ali Dunovića je predložio Klub Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH”, rekla je Krišto za “Pres Republika Srpska”.

Komentirajući činjenicu da većinu izaslanika u Klubu Srba čine članovi DF-a i SDP-a, Krišto je rekla da je ovakve kontradiktornosti moguće riješiti jedino izmjenama Izbornog zakona BiH, prenosi Srna.

“U ovom trenutku je najvažnije da bude odblokiran proces formiranja vlasti u FBiH i da konačno krenemo naprijed”, istaknula je Krišto.

OGLASI

Loading